Kurtulmuş: Son değil bir başlangıç

Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş'a göre bu karar neyi ifade ediyor?

Giriş Tarihi 23 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 23 Eylül 2010, 15:25
Kurtulmuş: Son değil bir başlangıç

İÇİNDEKİLER

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partilerinin kayyum yoluyla kongreye götürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada kararın hareketleri için son değil, Türk siyasi tarihinde bir başlangıç olduğunu söyledi. Kurtulmuş, mahkemeye sunulan delillerin 8'inin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe kongreleriyle ilgili olduğunu kaydetti.

Parti genel merkezinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, bundan sonraki sürece ilişkin çeşitli yöntemlerin tavsiye edilebileceğini belirtti.

Kararlılıkla yollarına devam ettiklerini vurgulayan Kurtulmuş, bundan sonraki sürece ilişkin partiden herkesin kanaatlerinin önemli olduğunu ifade etti. Sağanak yağmur gibi mahkemelerin devam ettiğini anlatan Kurtulmuş, olayın hem hukuki hem siyasi boyutu olduğuna dikkat çekti. Yapılacak değerlendirmelerden sonra geniş ve detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağını dile getiren Kurtulmuş, "Dün verilmiş olan karar, bizim siyasi camiamız için, bizim hareketimiz için son değil Türk siyasi tarihinde bir başlangıçtır." dedi.

Mahkemeye sunulan delillerin ne kadarının CHP'ye ait olduğuna ilişkin bir soruya ise Kurtulmuş, "Sanıyorum 8 tanesi CHP ilçe kongreleriyle ilgili delillerdi. Yargıtay'ın sitesinde yoktur." diye cevap verdi.