Başbakan Erdoğan'ı üzen pankart!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Sultanbeyli Merkez Camii'nde kıldı.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 09 Eylül 2010, 12:31
Başbakan Erdoğan’ı üzen pankart!

İÇİNDEKİLER

Fatih Caddesi'ni dolduran binlerce kişi sokakta namaz kıldı. Erdoğan, namaz sonrası cami çıkışında caddeyi dolduran kalabalığa AK-1 plakalı parti otobüsünden seslendi.

Konuşmasına vatandaşların bayramını kutlayarak başlayan Erdoğan, "Bu anlamlı buluşmanın en önemli yanı üç gün sonra yapılacak olan halk oylamasıdır" dedi. Sultanbeyli'den Türkiye'deki en yüksek evet oranını beklediğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin özgürlük yolunda yol aldığını belirtti. Erdoğan, darbeci zihniyetten Sultanbeyli'nin de zamanında çok etkilendiğini belirterek, şunları söyledi:

"üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiş var. Zira bu ülke bu üstünlük hukukundan çok çekti. Bu zihniyet benim milletime 'göbeğini kaşıyan adam', 'bidon kafalı adam' diyendir. Bu saltanatı hep birlikte yıkalım. Artık bu milletin evladı bu vatan toprağına sahip çıkıyor."

Erdoğan Sultanbeyli'ye gelirken gördüğü, "Bölünmeye hayır" pankartına çok üzüldüğünü belirterek, "Biz birlik beraberliğimiz için 'evet' diyoruz. 'Bölünmeye hayır' diyenler şimdi karşı çıktıkları Silopi'dekilerle aynı anlayıştalar. Bunlar BDP, Yarsav, çetelerle aynı yerdeler" dedi.
Bu arada bayram namazına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve çok sayıda partili katıldı. Parti otobüsü ile Sultanbeyli'den Sancaktepe'ye doğru yola çıkan Erdoğan'ın konvoyu Sultanbeyli çıkışında yol kenarında yaklaşık 10 dakika mola verdi.