CHP'den istifa edip AK Parti'ye katıldılar

CHP'li meclis üyeleri, referandumda 'evet' demek için partiden istifa etti. İşte CHP'lilerin istifa gerekçeleri...

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2010, 14:21
CHP’den istifa edip AK Parti’ye katıldılar

İÇİNDEKİLER

Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Günyüzü Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleri, referandumda 'evet' demek için partiden istifa etti. Üyeler, bundan sonra siyasete AK Parti'de devam edeceklerini duyurdu.

Referanduma sayılı günler kala muhalefet partilerinin 'hayır' ısrarına rağmen parti tabanlarından 'evet' için istifalar devam ediyor. Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Günyüzü Belediyesi'nin CHP'li iki meclis üyesi, referandumda 'evet' oyu kullanmak için istifa ettiklerini açıkladı.

İstifa eden meclis üyesi Sadık Taşkıran, CHP'nin referandumda takındığı tavrın yanlış olduğunu ve demokrasi anlayışıyla bağdaşmadığını söyledi. Bu nedenle partiden istifa ettiğini anlatan Taşkıran, "CHP'nin referandum politikası yüksek demokrasi anlayışına ters düşmektedir. Millete hesap verme sorumluluğunda olmayanların siyasetini izlemektedir. Bu yüzden ülkenin geleceği açışından bu siyaseti destekleyen biri olmak istemiyorum. Bu vebali taşımak istemiyorum. Referandumda 'evet' oyu kullanmak için istifa ediyorum." dedi.

Alaattin Bertan ise 12 Eylül referandumunun Türkiye'nin demokratikleşmesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, CHP'yi eleştirdi. Alaattin Bertan, CHP'nin izlediği politikaların yanlış olduğunu kaydettiği konuşmasında şunları söyledi:

"CHP, referandum konusunda yanlış bir politika izlemektedir. Daha ileri bir demokrasi için referandumda 'evet' oyu kullanacağım. Bu yüzden de CHP'de siyaset yapma imkânı kalmamıştır. Partimden istifa ediyorum." diye konuştu.

CHP'den istifa eden iki meclis üyesi, istifalarında AK Parti'nin hem Türkiye hem dünya siyasetinde izlediği doğru politikaları takdirle karşıladıklarını belirttiler.