Son dakika İŞKUR kamu işçisi alımı başvuru açıklaması! Kamu işçisi başvurusu nasıl ve nereden alınacak?

Her yıl milyonlarca kişiye iş umudu olan İŞKUR Mart ayı güncel personel ve işçi alımı ilanları yayımlandı. İlanları yakından takip eden vatandaşları yakından ilgilendiren bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre son olarak ülkemizde görülen koronavirüs önlemleri kapsamında İŞKUR aracılığıyla yapılan kamu işçisi alımı başvuruları elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Peki, İŞKUR kamu personeli başvuruları nasıl, nereden alınacak? İşte detaylar

Giriş Tarihi 14 Mart 2020, 20:42 Güncelleme 14 Mart 2020, 20:42
Son dakika İŞKUR kamu işçisi alımı başvuru açıklaması! Kamu işçisi başvurusu nasıl ve nereden alınacak?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR üzerinden kamu ve özel kuruluşları tarafından güncel işçi ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Ülkemizde koronavirüs vakasının görülmesiyle birlikte İŞKUR kamu işçi alımı ilanlarına başvuruların nereden yapılacağı merak konusu olmuştu. Yapılan son açıklamaya göre koronavirüs önlemleri kapsamında İŞKUR aracılığıyla yapılan kamu işçisi alımı başvuruları elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

İŞKUR'UN KAMU İŞÇİSİ ALIM BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

İŞKUR aracılığıyla yapılan kamu işçisi alımı başvuruları elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Kurum ve kuruluşlardaki ortak kullanım alanları sık sık havalandırılacak ve temizlenecek. Ayrıca ortak alanlarda dezenfektan bulundurulması zorunlu hale getirilecek.

Ortak temas noktalarında ortak kullanılan cihaz ve ekipmanlar düzenli temizlenecek. İş sağlığı açısından, personel rutin temizlik kontrollerini artıracak.

Personele, ellerin düzenli aralıklarla en az 20 saniye yıkanması gerektiği konusunda yazılı ve sözlü bilgilendirme yapılacak. Havalandırma sistemleri kontrol edilerek, çalışma ofisleri düzenli havalandırılacak. Bakanlık araçları ile personel servisleri düzenli olarak temizlenecek.

Vatandaşların e-devlet uygulamalarını, web sitesi, iletişim merkezi ve kurumsal medya hesaplarına daha kolay erişim sağlayabilmesi için tanıtım çalışmaları etkinleştirilecek.

İŞKUR'DA EN ÇOK ARANAN MESLEKLER HANGİLERİ?

Makineci (Dikiş): 2.236

Beden işçisi: 8.321

Garson: 1.158

Temizlik görevlisi: 1.987

Satış danışmanı: 1.973

Konfeksiyon işçisi: 1.118

Kasiyer: 605

Çağrı merkezi müşteri temsilcisi: 495

Gazaltı kaynakçısı: 680

Güvenlik görevlisi: 552

İŞKUR'DA YENİ İŞÇİ ALIMI İLANLARI

Çeşitli branşlarda görevlendirmek üzere personel alım ilanı İŞKUR'un resmi sitesinde düzenli zaman aralıklarında yayımlanıyor. Aşağıdaki linke tıklayıp "Meslek" kısmına iş aradığınız alanları (Örneğin; danışma ve büro memuru, güvenlik ve bekçi alımı) yazarak güncel ilanları görebilir, İŞKUR üye bilgilerinizi girerek ilanlara başvuruda bulunabilirsiniz.

İŞKUR İLAN SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR GÜVENLİK ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR GARSON ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR BEKÇİ ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR MAKİNECİ ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR ŞOFÖR ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR İLANLARINA GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
* Kamu haklarından yasaklanmamış olmak
* Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı veya bulaşıcı hastalığı bulunmamak
* Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlardan dolayı hükümleri bulunmamak.