O tarih için heyecan sürüyor! Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplarda olacak? Ödeme takvimi...

Promosyon ücretlerinin belli olmasının ardından Ramazan Bayramı'nda yılın ilk ikramiyesini alacak olan emeklilerin heyecanlı bekleyiş başladı. Bilindiği üzere bayram ikramiyesi yılda iki kez veriliyor. Tutarlarda herhangi bir artış olmazsa emeklilere bu yıl yine Ramazan ve Kurban Bayramı'nda biner lira verilecek. Emekliler maaş zammı sonrası ek gelir olarak gördüğü bayram ikramiyesi için bekleyiş sürerken ödeme takvimi de belli oldu. Peki, emekli bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplarda olacak? İşte detaylar

Giriş Tarihi 06 Mart 2020, 22:28 Güncelleme 06 Mart 2020, 22:28
O tarih için heyecan sürüyor! Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplarda olacak? Ödeme takvimi...

İÇİNDEKİLER

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplarda olacak? Emekli bayram ikramiyeleri için heyecan sürüyor. Başta emekliler olmak üzere yaklaşık 12.5 milyon kişi, bu yıl da bayram ikramiyesi ile ek gelir imkanı elde edecek. Bu kapsamda bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğini, tutarda artış yapılıp yapılmayacağı emekliler tarafından araştırılıyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARDA OLACAK?

Ramazan Bayramı 24-26 Mayıs'ta. 23 Mayıs Cumartesi de arife günü. Bu nedenle ilk ikramiye 18-22 Mayıs'ta bekleniyor.

Kurban Bayramı ise 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerine denk geliyor. 30 Temmuz Perşembe de arife günü. Buna göre ikramiye, 27-30 Temmuz'da ödenebilecek.

KİME, NE KADAR ÖDENECEK?

Tutarda artış yapılmazsa emekliler ve maluller Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira alacak.

İkramiyenin tutarı; dul ve yetim aylığı alanlarda ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri alanlarda da iş göremezlik oranına göre hesaplanacak.

Oran yüzde 50 ise 500'er lira ödenecek. 2 aylık birden alanlara ise ölüm aylığı oranın yüksek olduğu dosyadan ödeme yapılacak.

KİMLER YARARLANACAK?

Ödemenin yapılacağı tarihte SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük ve ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara veriliyor.

Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ödeniyor.

ÇALIŞMAYANA 332 TL AİLE YARDIMI

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, çalışırken ödenen 'aile yardımı'nın emeklilikte de devam etmesi talebini dile getirdi.

Kamu çalışanlarına 332 lira olarak ödenen aile yardımını, toplu iş sözleşmesi kapsamındaki işçilerin faklı miktarda aldığını belirten Ergün, "Aile yardımının emeklilik döneminde de sürmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerine gidilmesini istiyoruz" dedi.

Bu sayede emeklilerin cebine ek bir gelirin gireceğini vurgulayan Ergün, "Promosyon ve ikramiye gibi emeklilerin yararına adımlar atan hükümetin, bu talebi de dikkate alacağına inanıyoruz" diye konuştu.