4/C'li personele fazla mesai müjdesi

Kamudaki 4/C'li personel fazla mesai ücretine kavuştu. Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen)'nın Adalet Bakanlığı'nda çalışan 4/C'lilere fazla mesai ücreti verilmesi için açtığı davada mahkeme söz konusu ücretin ödenmesine karar verdi.

Giriş Tarihi 24 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 24 Nisan 2012, 14:50
4/C’li personele fazla mesai müjdesi

İÇİNDEKİLER

Büro Memur-Sen'in yaklaşık 2 yıl önce açtığı davaya bakan Ankara 8'inci İdare Mahkemesi, Adalet Bakanlığı'ndaki 4/C'lilere fazla mesai ücreti verilmemesini yanlış bularak fazla mesai ücreti ödenmesine karar verdi. Karar diğer kurumlara da örnek teşkil edebilecek.

Kararı değerlendiren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, adaletin tecelli ettiğini söyledi. Kamudaki yaklaşık 45 bin 4/C'linin kadrolu devlet memuru gibi çalıştığını ancak hak ettiği ücreti alamadığını ifade eden Yazgan, şunları söyledi:

"Başta Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu olmak üzere çoğu kurumda 4/C'li personel çalışıyor. Bu personel 'geçici' statüsünde olmasına rağmen kadrolu memur gibi görev yapıyor. Buna rağmen ellerinde hiçbir hakkı bulunmuyor. Biz açtığımız dava ile 4/C'lilere sendikalı olma yolunu ve fazla mesai ücreti verilmesini sağladık. Kazandığı parayla geçinemeyen 4/C'lilerin sorunları bunlarla da bitmiyor. 4/C'liler aile, çocuk, giyecek, yiyecek yardımı, iş güvencesi, askerlik dönüşü işe başlama, ücretsiz izin hakkı, eş, hastalık, eğitim nedeniyle atama gibi haklardan da yararlanamıyor. Kamunun işini yapan ancak maddi ve özlük hak olarak karşılığını alamayan 4/C'liler biran önce kadroya alınmalıdır. 4/C statüsü son bulmalıdır."