Beyonce göğsünü gere gere poz verdi tepkilerin ardı arkası kesilmedi! Köleliğin yansıması...

Beyonce, Tiffany-Co ile anlaşma yaptı. 30 milyon dolarlık kolye taktı. Ancak tepki aldı. Çünkü 128 karatlık elmas, köleliğin yansımasıydı! Değerli taşı madenden çıkarmak için binlerce işçi canını hiçe saymıştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2021 Güncelleme 28 Ağustos 2021, 06:59
Beyonce göğsünü gere gere poz verdi tepkilerin ardı arkası kesilmedi! Köleliğin yansıması...

İÇİNDEKİLER

ABD'li şarkıcı Beyonce ile rapçi eşi Jay-Z, Tiffany&Co'nun About Love isimli reklam kampanyası için kamera karşısına geçti. Reklam filmi kadar, Beyonce'un takıları da gündemdeydi. Sevilen sanatçı, markaya ait 30 milyon dolarlık tam 128 karatlık özel sarı elmas kolyeyle poz verdi!

Sevilen sanatçı, dünyanın en büyük sarı elmasını takan ilk siyahi olarak tarihe geçti. Fotoğraflar, beğeni kadar tepki de çekti. Çünkü güzelliğiyle büyüleyen elmasın hikayesi, oldukça ilginçti...

Mücevher, 1877'de sömürge altındaki Güney Afrika'daki Beers Kimberly madeninden siyahi işçiler tarafından çıkartıldı. Düşük ücretle çalışan işçiler, elması çıkarma uğruna ölümcül kazalar yaşadı. Hatta zatürre başta olmak üzere çeşitli hastalıklar nedeniyle bin 444 tanesi hayata gözlerini kapadı. 1879'da sarı elmas, üst düzey ABD'li kuyumcu Charles Tiffany'ye satıldı. İşçilerin canlarını hiçe saydığı o elması, 1957'de ABD'li diplomat Edwin S. Whitehouse'un eşi Mary Whitehouse, 1961'de Audrey Hepburn 2019'da ise Lady Gaga taktı. Sosyal medya kullanıcıları, Beyonce'a üzerinde binlerce maden işçisinin kanı olan elması taktığı için tepki gösterdi.

ÇOK SIKI KORUNUYOR
Güney Afrika'daki madenden çıkartılan elmas, 1879'de ABD'ye gönderildi. Şu anda Tiffany&Co'nun New York'taki mağazasında sıkı güvenlik tedbirleri altında sergileniyor.

Ünlü elması, Hollywood yıldızı Audrey Hepburn de takmıştı.