Müge Anlı'nın sunduğu 'Güven Bana'ya damga vuran İstiklal Marşı sorusu! "Size hiçbir şey söylemek istemiyorum"

ATV’de Müge Anlı’nın sunduğu ‘Güven Bana’ programında iki yarışmacıya “İstiklal Marşı’nın bestelenen ilk iki kıtasında toplam kaç tane millet kelimesi vardır?” sorusu soruldu. Anlı, marşımızı hatırlamayan iki yarışmacıya ilk dizeleri büyük gururla söyleyerek ders verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2019 Güncelleme 13 Temmuz 2019, 08:01
Müge Anlı’nın sunduğu ’Güven Bana’ya damga vuran İstiklal Marşı sorusu! Size hiçbir şey söylemek istemiyorum

İÇİNDEKİLER


Seyirciyi atv ekranına kilitleyen ve Müge Anlı'nın sunumuyla daha da heyecanlı hale gelen 'Güven Bana' isimli yarışma, önceki akşam yine olay yarattı. Geçtiğimiz bölümünde iki genç yarışmacının "Yeni doğmuş, sütle beslenen sığır yavrusuna ne ad verilir?" sorusunu bilemediği yarışmada bu kez İstiklal Marşı ile ilgili bir soru vardı.



'SİZE HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM!'
Bir kadın ve biri erkek olan iki yeni yarışmacıya bu kez "İstiklal Marşı'nın bestelenen ilk iki kıtasında toplam kaç tane millet kelimesi vardır?" sorusu yöneltildi. İki genç, uzun süre düşünse de doğru yanıtı bulamadı. Ardından şanlı marşımızı okumaya çalışan yarışmacılar, bunu da başaramadı.



Müge Anlı, İstiklal Marşı'nın ilk iki dizesini büyük bir gururla okuduktan sonra da yarışmacılara şöyle sitem etti: "Size hiçbir şey söylemek istemiyorum. Ben sizden sadece İstiklal Marşı'nı okumanızı istedim. Keşke biriniz okuyup diğeriniz saysaydı."


SABIR KÜPÜ MÜGE
Geçtiğimiz bölüm iki yarışmacının 'sığır yavrusunun buzağı' olduğunu bilmemesiyle sinirlenen Anlı, bu kez İstiklal Marşı'nı bilmeyen ikiliye sitem etti.