Cannes’a Türkiye damgası!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 72. Cannes Film Festivali’nde Türk Günü Resepsiyonu düzenledi. Sinema ve sanat camiasının ağırlandığı gecede konuklara Türk yemekleri ikram edildi. Zeynep Kartal’ın defilesi de beğeniyle izlendi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2019 Güncelleme 19 Mayıs 2019, 07:58
Cannes’a Türkiye damgası!

İÇİNDEKİLER



D
ÜNYANIN en önemli film festivali olarak kabul edilen ve bu yıl 72'ncisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde, önceki gece Türk Günü Resepsiyonu düzenlendi. Görkemli gece, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un ev sahipliğinde gerçekleşti. Bakan Ersoy, Türkiye'nin film endüstrisi için ideal bir çekim merkezi olduğunu anlatmak amacıyla düzenlenen Türk Günü Resepsiyonu'nda yaptığı kısa konuşmada; uluslararası sinema sektörünün temsilcilerini, film çekimleri ve tatil için Türkiye'ye davet etti.

YÜZDE 30 KATKI DESTEĞİ
Ersoy ayrıca, yabancı yapımcılara Türkiye'de harcadıkları tutarın % 30'una kadar katkı sağlanacağını belirtti. Bu açıklamayla birlikte salonda alkış sesleri yükseldi. Gecenin etkinlikleri arasında yer alan, moda tasarımcısı Zeynep Kartal'ın sürdürülebilirlik temalı defilesi de beğeniyle izlendi...


BU KOLEKSİYON AYAKTA ALKIŞLANDI
Oyuncu, manken ve sunucu Nefise Karatay, güzelliğiyle büyüledi. Best Model of Turkey 2017 birincisi Aslıhan Karalar ise Kartal imzalı sıra dışı tasarımla dikkatleri üzerine çekti.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile eşi Pervin Ersoy, konuklarla yakından ilgilendi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin de gecede boy gösterdi.