Efsane Orient Ekspres raylara dönüyor

1883 ile 1977 yılları arasında Paris-İstanbul seferini yapan ünlü Orient Ekspres’in restore edilen vagonları Paris’teki Doğu Garı’nda (Gare de l’Est) sergileniyor. Fransız demiryolu operatörü SNCF ise ünlü treni tekrar raylara döndürmeyi düşünüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2019 Güncelleme 18 Mayıs 2019, 08:03
Efsane Orient Ekspres raylara dönüyor

İÇİNDEKİLER



2
012 yılında tarihi bir yolculuğu her yıl yeniden canlandıran Orient Ekspres, Sirkeci Garı'nda Mehter Marşı ve İngilizce olarak ''İstanbul'a hoşgeldiniz'' yazısı ile karşılanmıştı. Trenden inenlere Osmanlı dönemine ait kıyafetler giymiş bir çiftin sunduğu lokumların yanı sıra şerbet ve kahve ikram edildi.


İşte 1883 ile 1977 yılları arasında Paris-İstanbul seferini yapan ünlü Orient Ekspres'in restore edilen vagonları Paris'teki Doğu Garı'nda (Gare de l'Est) sergilendiği müjdesi geldi. Fransız demiryolu operatörü SNCF ise ünlü treni tekrar raylara döndürmeyi düşündüğü ve rotasının yine İstanbul olacağı belirtildi.


Dünyanın en ünlü treni olarak gösterilen Orient Ekspres'in ilk turunda da dünyanın en zengin isimlerinin vagonlarda olacağı iddia edildi.



PARİS'E AKIN BAŞLADI
Paris'teki ünlü Doğu Garı'nda bulunan treni görmek için binlerce kişi akın etti. Fransız yetkililer, "Orient Ekspres, yine efsane olacak" dedi.