Türk işadamlarından Miami'ye kuşatma

Türk işadamlarının Miami’ye yatırımı artıyor. Serdar Bilgili’den sonra şimdi de Baran Süzer, Miami’de iki otel açmak için kolları sıvadı. Süzer’in yatırım için 250 milyon dolar bütçe ayırdığı konuşuluyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2019 Güncelleme 07 Nisan 2019, 08:03
Türk işadamlarından Miami’ye kuşatma

İÇİNDEKİLER




Türkiye'deki
yatırımlarıyla iş dünyasının dikkat çeken isimleri, Miami'de de rekabete tutuştu. Geçtiğimiz ay Serdar Bilgili, ABD'li ortağı Michael Shvo ile Miami'deki The Raleigh Hotel'i 103 milyon dolara yani yaklaşık 580 milyon liraya satın almıştı. Bilgili'nin bu yatırım atağının etkisi sürerken, benzer bir haber de Baran Süzer'den geldi.


YOK BÖYLE FİYAT!
Florida'nın en ünlü sosyete dergisi Ocean Drive'a röportaj veren Süzer Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı sosyetik işadamı, Miami'de iki otel açacaklarını söyledi. Turizmde The Ritz- Carlton İstanbul'la ön plana çıkan aile şirketi adına konuşan Baran Süzer, otellerden birinin sıfırdan yapılacağını açıkladı. Diğer otel ise var olan bir otelin yeniden dizayn edilmesiyle hizmete girecek. Avrupa'da da oteller açacaklarını belirten Baran Süzer'in sadece Miami'deki 2 otel için yaklaşık 250 milyon dolar yani 1 trilyon 400 milyon lira harcayacağı konuşuluyor.


DOSTUNA TESLİM...
Yine ABD basınında yer alan iddiaya göre; Baran Süzer, Miami'deki otellerden birinin genel müdürlük görevini ise yıllardır yakın dostu olan Özlem Önal'a verecek. Dedeman Otelleri'nin veliahtı olan ve uzun süredir ABD'de yaşayan sosyetik güzel, otelcilik konusunda oldukça deneyimli. Özlem Önal, Türkiye'deki ailesine ait otellerde çalışmanın yanı sıra geçtiğimiz yıllarda New York'taki Mercer Hotel'de gece müdürü olarak da görev almıştı.



Bilgili ile Shvo, Tommy Hilfiger ve ortağı Ferit Şahenk'ten satın aldıkları Miami'deki otelin kapılarını önümüzdeki ay açmaya hazırlanıyor.