Uyar Ailesi, şimdi de gözünü Como Gölü’ne dikti! İşadamı Selim Uyar ve oğlu Emir Uyar'dan İtalya'ya dev yatırım

Geçtiğimiz yıllarda İtalya’da ada alan Uyar Ailesi, şimdi de gözünü Como Gölü’ne dikti. İtalyan basını, Selim ile oğlu Emir Uyar’ın göl çevresinden 17 bin dönüm arazi alacağını ve üzerine lüks bir otel yaptıracağı iddia etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2019 Güncelleme 23 Ocak 2019, 07:58
Uyar Ailesi, şimdi de gözünü Como Gölü’ne dikti! İşadamı Selim Uyar ve oğlu Emir Uyar’dan İtalya’ya dev yatırım

İÇİNDEKİLER



Türk
işadamı Selim Uyar, 2013 yılında İtalya'da yatırım yaptı. Uyar, Venedik Lagünü'ndeki en değerli gayrimenkullerden olan San Clemente Adası'na ve üzerindeki otele hayran kaldı. Parayı kıyıp adayı ve oteli 150 milyon euro'ya satın aldı. Bu ülkede daha çok büyümek isteyen Uyar Ailesi, şimdi de İtalya'nın kuzeyinde Lombardiya bölgesinde bulunan Como Gölü'nü markaja aldı.



Aile üyeleri, ünlülerin vazgeçemediği bu bölgeden arazi satın almak için çalışmalara başladı. 17 bin metrekarelik bir alan almak isteyen ailenin bu bölgeye de lüks bir otel yapmak istediği ortaya çıktı.



'50 MİLYON EURO...'
Arazi ve otelin ise yaklaşık 50 milyon euro'ya patlayacağı anlaşıldı. Türk yatırımcıları İtalya'ya davet eden Selim Uyar, geçtiğimiz yıllarda şu ifadeleri kullanmıştı: "İtalyan yetkililer bize destek vereceklerini söylediler. Gayrimenkulde Türk yatırımcıların ellerini çabuk tutsun. İtalya'yı seviyoruz Adadaki otelde 600 kişiye istihdam sağlıyoruz..."



Uyar Ailesi, Como Gölü'nden arazi aldığı takdirde ABD'li aktör George Clooney ve eşi Amal Clooney'e komşu olacak.