Tarhan Telli, Şeyh Hamad bin Hamdan Al Nahyan'a devasa bir cip tasarladı!

Abu Dabili multi milyarder Şeyh Hamad bin Hamdan Al Nahyan, kendisine özel uçak boyutunda bir arazi aracı yaptırdı. Devasa cipi Dubai’de yaşayan ve şeyhlerle kanka olan Tarhan Telli tasarladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2019 Güncelleme 22 Ocak 2019, 07:55
Tarhan Telli, Şeyh Hamad bin Hamdan Al Nahyan’a devasa bir cip tasarladı!

İÇİNDEKİLER



Abu Dabi
emirlik ailesinden Şeyh Hamad Bin Hamdan El Nahyan (71), arabalara olan tutkusuyla tanındı. Garajındaki 200 araç için milyonlarca dolar harcadı. Çoğunu da kendi zevkine göre yaptırdı, kaplattı, boyattı. Geçtiğimiz yıllarda da evini piramit şeklinde yaptıran ve dünyanın en büyük kamyonunu imal ettiren milyarder şeyh, son aracıyla herkesi şaşırttı.



Bu kez de kendisine dünyanın en büyük arazi aracını yaptırdı. Özel bir uçak boyutunda olan 14 tekerlekli devasa cipin tasarımını ise şu sıralar şeyhlerle kanka olan Tarhan Telli yaptı.



Türkiye'deki birçok ünlü için özel yapım motosikletler tasarlayan Telli, aracın videosunu Instagram'a attı. Paylaşımının altına da Mad Max filmini anımsatan "Çöl Max" yorumunu yaptı. Aynı görüntüyü paylaşan şeyh ise dünyanın en büyük aracının kendisinde olduğunu vurguladı.



SERVETİ: 22.5 MİLYAR DOLAR
Şeyh Hamad Bin Hamdan El Nahyan'ın 22.5 milyar dolar serveti bulunuyor. Yedi ayrı renkte Mercedes'i olan Nahyan, "Gökkuşağı Şeyhi" diye de anılıyor.



ADINI ÇÖLE YAZDIRMIŞTI
Şeyh Nahyan, sekiz yıl önce de adını 1 kilometre boyundaki dev harflerle çöle yazdırmıştı. 3.2 kilometre uzunluğundaki isim, uzaydan da fotoğraflanmıştı.