Turkish’i Dondurma ve Çicero basına tanıtıldı

Turkish’i Dondurma ve Çicero filmleri basına tanıtıldı. Yapımcı Mustafa Uslu, “Almanlar, ‘Çiçero filminde Mümkünse Naziler deyin. Yaşananları Alman halkına mal etmeyin’ dedi” diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2019 Güncelleme 16 Ocak 2019, 07:58
Turkish’i Dondurma ve Çicero basına tanıtıldı

İÇİNDEKİLER



Yapımcılığını Mustafa Uslu
'nun üstlendiği Turkish'i Dondurma ve Çicero filmlerinin basın tanıtımı önceki akşam Asmalımescit'teki Soho House'da yapıldı. 1. Dünya Savaşı sırasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün hayatının anlatıldığı filmin başrollerinde Erkan Kolçak Köstendil, Ali Atay, Şebnem Bozoklu ve Will Thorp yer aldı. Gecede basına konuşan Uslu, "Turkısh'i Dondurma iddialı olduğumuz bir film. Yine bir gerçek hayat hikayesinden esinlenme. Çok güzel bir film oldu. Hikayesini çok sevdik" dedi.


Çiçero filmi için de Alman Büyükelçiliği'nde bir görüşme yaptıklarını söyleyen Uslu, "Almanların bizden ufak bir ricası oldu. Nazilerin yaptığını üstlenmek istemiyor. Onları kendilerinden ayrıştırıyorlar. 'Filmde mümkünse Naziler deyin, onların yaptığını Alman halkına mal etmeyin' dediler. Biz de buna dikkat ettik" diye konuştu. Uslu, yapımcılar ve Mars Sinema Group arasında yaşanan bilet ve mısır sorunuyla ilgili de şunları söyledi: "Türkiye'de raconu devlet keser. Bence devletimiz raconu kesti. Kanun çıktı. Kültür Bakanlığı inşallah birkaç güne de onaylanacak..."


ÇOK EĞLENDİK
Filmde deveyle ilgili bir sahnesini paylaşan Erkan Kolçak Köstendil, "Deve zamanla huysuzlandı. Bir ara senaryo gereği okumamız gereken gazeteyi yedi" diyerek herkesi güldürdü. Şebnem Bozoklu ise "Çalıştığımız en güzel yazlardan biriydi. Çok eğlenceli bir set geçirdik" dedi.


ÇİÇERO'YU TANIYACAĞIZ
Merakla beklenen filminde; Arnavut asıllı Türk casus İlyas Bazna'nın aksiyon dolu hayatı anlatılıyor...

AYDIN HAMZA