Hakkı Akdeniz ‘ABD’nin en başarılı göçmeni’ ödülünü kazandı

New York'ta 7 şubesi bulunan pizzacı Hakkı Akdeniz ‘ABD’nin en başarılı göçmeni’ ödülünü kazandı. Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz’ün beslenme uzmanı olan kızı Daphne de ödül alanlar arasındaydı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2019 Güncelleme 12 Ocak 2019, 07:59
Hakkı Akdeniz ‘ABD’nin en başarılı göçmeni’ ödülünü kazandı

İÇİNDEKİLER




Diyarbakırlı
Hakkı Akdeniz, ABD'de tarih yazdı. 2001 yılında beş parasız gittiği New York'ta azmi ve çalışkanlığıyla pizza imparatorluğuna uzandı. New York'ta 7 şubesi bulunan ve Hollywood ünlülerinin sıklıkla ziyaret ettiği "Champion Pizza" dükkanının sahibi olan Hakkı Akdeniz, evsizleri de unutmadı. Her çarşamba günü evsizlere ve göçmenlere yüzlerce dilim pizza dağıttı. Başarıları ve yaptığı iyilikler nedeniyle şimdiye kadar 12 ödül kazanan Akdeniz, ödüle doymadı.



Son olarak Ellis Island Honors Society ve Amerikan Göçmen Cemiyeti tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen, sunuculuğunu ABD'de yaşayan ünlü Türk cerrah Dr. Mehmet Öz'ün yaptığı "Beacon ödülleri" töreninde 'ABD'nin en başarılı göçmen ödülünü' kazandı. Şampiyon pizzacının hayat hikayesi ayakta alkışlandı.


Gecede Türk cerrah Öz'ün beslenme uzmanı olan kızı Daphne Öz de ödül aldı.




NE KADAR VERİRSEM O KADAR ÇOK KAZANIYORUM
Ödüllü pizzacı Akdeniz, "2001 yılında ABD'ye geldiğimde cebimde bir dilim pizza alacak bir dolarım yokken şimdi her çarşamba evsizlere yüzlerce dilim pizza, ayakkabı, kıyafet götürüyoruz. Ne kadar verirsem o kadar çok kazanıyorum" açıklamasını yaptı. Hayat hikayesi ayakta alkışlandı.