Dogs of Berlin dizisinde dikkat çeken Mesut Özil detayı!

Netflix’in Alman yapımı dizisi Dogs of Berlin’in ilk bölümünde Türk kökenli Alman bir futbolcu katledildi. Ölen kişinin ırkçı saldırılara maruz kalan Mesut Özil’e benzemesi tepki çekti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2019 Güncelleme 04 Ocak 2019, 07:59
Dogs of Berlin dizisinde dikkat çeken Mesut Özil detayı!

İÇİNDEKİLER


Netflix'in Alman yapımı dizisi Dogs of Berlin, büyük yankı uyandırdı... Berlin'de yaşayan Alman, Türk, Lübnanlı ve Hırvat karakterlerin yer aldığı dizide, gurbetçi vatandaşlarımıza yönelik ırkçı sahneler yer aldı. Büyük tartışmalara neden olan dizi, Berlin- Marzahn takımları arasında oynanacak maçın bir gece öncesinde Türk kökenli Alman futbol yıldızının öldürülmesiyle başladı. Orkan Erdem isimli oyuncunun cinayetini araştıran Alman polisi Kurt Grimmer'in eski bir Neonazi olması da dikkatlerden kaçmadı.

Dizide katledilen futbolcunun ise yakın bir tarihte ırkçı saldırılara maruz kaldığı için Alman Milli Takımı'nı bırakan Mesut Özil olduğuna dair iddialar ortaya atıldı. Ayrıca bu kurban, İlkay Gündoğan'a da benzetildi. Yönetmen Christian Alvart, senaryoyu 2009'da yazdığını söyledi.




"ELHAMDÜLİLLAH"
Arsenal'de oynayan Mesut Özil, dün Instagram'da bu anlamlı kareyi paylaştı. Fotoğrafın altına da şunları yazdı: "Mekke'deki Kabe'yi kapsayan bu özel Kiswah eserini Londra'daki evimde kullanmak bir onur ve ayrıcalık. Elhamdülillah."



Dizideki tartışmalı sahneyi izleyen Özil, şoke olduğunu söyledi. Ünlü futbolcu, geçtiğimiz yıllarda da Alman Milli Takımı'nda 8 numaralı formayı terletmişti. Dizide öldürülen oyuncunun forma numarası da 8'di.