Türkiye’nin en zengin veliahtlarının bir ortak noktası daha çıktı

Eğitimlerini yurt dışında gören Türkiye’nin en zengin veliahtlarının bir ortak noktası daha çıktı. Esra Koç, Ceyda Sabancı Dinçer, Melisa Tapan ve Defne Şahenk, stajlarını İngiltere’deki Christie’s Müzayede Evi’nde yaptı. Veliahtlar, burada dünya ve sanat tarihini detaylarıyla öğrendi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2018 Güncelleme 07 Aralık 2018, 07:58
Türkiye’nin en zengin veliahtlarının bir ortak noktası daha çıktı

İÇİNDEKİLER



Türkiye'nin
en zengin ve köklü şirketlerin genç veliahtları, aldıkları eğitimle ailelerine "Servetiniz emin ellerde" mesajı veriyor. Genç veliahtlar, dünyanın en iyi okullarında okumakla kalmadı; en iyi şirketlerinde de staj gördü. Çoğu ABD'deki üniversitelerde okuyan 12 veliahtın 4'ünün yolu ise İngiltere'deki Christie's Müzayede Evi'nde kesişti.


Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan, merhum işadamı Mustafa Koç ile Caroline Koç'un kızları Esra Koç, Ferit ile Diana Şahenk'in kızı Defne Şahenk ve Suzan Sabancı Dinçer ile Haluk Dinçer'in kızları Ceyda Sabancı Dinçer, farklı dönemlerde aynı müzayede evinde staj yaptı.



AİLELERİ DE MÜŞTERİSİ
Birbirinden başarılı dört veliaht, James Christie tarafından 1776 yılında Birleşik Krallık'ta kurulan müzayede evinde bir ay boyunca dünya ve sanat tarihi hakkında bilgi edindi.



Ailelerinin aynı müzayede evinden çok değerli sanat eserleri aldığı 4 genç sosyetiğin yolunun aynı yerde kesişmesi, "Veliahtların tarihi rastlaşması" dedirtti.



MELİSA TAPAN
Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın kızı Sevil Sabancı'nın Eren Tapan'dan olan kızı Melisa, Londra'daki Richmond Üniversitesi'nde eğitim gördü. 25 yaşındaki Tapan, üniversitede okurken Christie's Müzayede Evi'nde 1 ay staj yaptı.




ESRA
KOÇ
Merhum işadamı Mustafa Koç'un büyük kızı Esra, öğrenimini ABD'deki Brown Üniversitesi'nde sürdürüyor. İngilizce ve Fransızca bilen Koç, stajını da Haziran 2016'da Christie's Müzayede Evi'nde yaptı.



DIANA ŞAHENK - FERİT ŞAHENK - DEFNE ŞAHENK
Defne Şahenk, liseyi İsviçre'de okudu. ABD'deki Babson Üniversitesi'nde pazarlama eğitimi gören 20 yaşındaki Şahenk, geçtiğimiz yıl Christie's Müzayede Evi ve İtalya'daki Capri Palace Hotel'de tecrübe edindi.



CEYDA
SABANCI DİNÇER - HALUK DİNÇER - SUZAN SABANCI DINÇER
20 yaşındaki Ceyda Sabancı Dinçer, Harvard Üniversitesi'nde ekonomi okuyor. İngilizce ve Fransızca bilen genç sosyetik, Haziran 2017'de 1 ay Christie's Müzayede Evi'nde staj gördü.



HEPSİ OKUMUŞ ÇOCUKLAR
​Ülkemizin en köklü şirketlerinin veliahtları, uzun bir eğitim sürecinden geçti. Genç sosyetikler, artık ailelerinin en büyük güvencesi...

ESRA ECZACIBAŞI
Robert Koleji'nin ardından Harvard Üniversitesi'nde sanat okuyan Esra Eczacıbaşı, iş hayatına New York'taki Modern Sanat Müzesi'nde atıldı. Eczacıbaşı, şu an ailesinin şirketinde çalışıyor.



TAL GARİH
Merhum işadamı Üzeyir Garih'in torunu Tal Garih, New York ve Virginia Üniversitesi'nde eğitim gördü. İngilizce ve İbranice bilen Garih, şu anda Alarko Holding'de Stratejik Planlama Yöneticisi...



FETHİ
SABANCI KAMIŞLI
Şevket Sabancı'nın torunu Fethi Sabancı Kamışlı, ABD'deki Tufts Üniversitesi'ni bitirdi. Kendi şirketini kuran Kamışlı, İngilizce ve Fransızca'yı ana dili gibi konuşuyor.



KEREM SABANCI KAMIŞLI
Şevket Sabancı'nın diğer torunu Kerem, İsviçre'deki lise eğitiminin ardından Boston Üniversitesi'nde okudu. Genç veliahtın kendi şirketi var.



YAHYA
ÜLKER
İşadamı Murat Ülker'in oğlu Yahya Ülker, İngilizce ve Almanca biliyor. Şu an aile şirketinde çalışan genç veliaht, Koç Üniversitesi'nin ardından ABD'deki California Üniversitesi'nde okudu.



HACI SABANCI - HAKAN
SABANCI
Marinsa'da Yönetim Kurulu Üyesi olan Hacı Sabancı, ABD'deki Tufts Üniversitesi'nde okudu. Ardından Londra'da City Üniversitesi Cass Business School'da master yaptı.

İngilizce ve Fransızca bilen Hakan Sabancı, ağabeyi gibi ABD'deki Tufts Üniversitesi'nde ekonomi okudu. Genç veliaht, 2013'te Singapur'da gemicilik sektöründe staj gördü.




CEM HAKKO -
PIA HAKKO
İşadamı Cem Hakko'nun kızı Pia; İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca biliyor. Şu an kendi markası olan genç sosyetik, Pierre Loti Lisesi'nden sonra Londra'daki iki ayrı üniversitede grafik tasarımı üzerine eğitim aldı.


ÖZGE GÜRCAN