Arda Turan ve Berkay Şahin arasındaki kavga adliyeye taşındı

Arda Turan ve Berkay arasındaki bar kavgası, adliyeye taşındı. Popçunun eşi Özlem Şahin’i taciz iddiasıyla soruşturma başladı. Olay sonrası Berkay’ın yattığı hastaneye giden Arda hakkında ‘Kasten yaralama ve silahla tehdit’ nedeniyle yakalama kararı çıktı. Futbolcu, dün akşam ifade verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2018 Güncelleme 12 Ekim 2018, 02:15
Arda Turan ve Berkay Şahin arasındaki kavga adliyeye taşındı

İÇİNDEKİLER




Futbolcu Arda Turan ile popçu Berkay arasında 10 Ekim sabaha karşı Emirgan'daki 'Gizli Kalsın' isimli mekanda başlayan kavga, farklı bir boyuta geldi. Turan tarafından barda tacize uğradığını iddia eden popçunun eşi Özlem Ada Şahin'in şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün sabah inceleme başlattı. Bu arada dün ortaya çıkan polis tutanakları ve kamera görüntüleri ise olayın bir bar kavgasından çok daha büyük olduğunu açığa çıkardı.


Çalışanlar, mesaiye başladığında yerdeki mermi izini fark etti ve olay böylece polise intikal etti.

HER ŞEY KAYITLI
10 Ekim saat 13.30 sıralarında polise, bir hastanede silahla ateş etme olayı yaşandığının bilgisi ulaştı. Bunun üzerine polisler, hastaneye gitti. Hastane görevlileri; 10 Ekim saat 05.30 sıralarında Arda Turan ile Berkay Şahin'in hastanenin Acil Servis Bölümü'ne gittiklerini anlattı. Tutanağa geçen bilgilere göre; şahıslar, alkollü ve gergindi. Şahıslar, Check-Up Servisi'ne girip burada tartıştı. İkilinin yanında Murat Dalkılıç da vardı. Tartışma sırasında silah ateş aldı ve mermi, fotokopi makinesinden sekip yere isabet etti. Olayla ilgili inceleme başlatan savcı; Arda Turan'ın yakalanmasına karar verdi.


AVUKATI ANLATTI
Turan akşam saatlerinde ifade verdi. Berkay'ın avukatı Ayşegül Mermer ise şöyle dedi: "Kamera kayıtlarına göre; Arda Turan, 6-7 kişiyle Berkay'ın arkasından konuşmak için hastaneye gidiyor. Arda Bey, müvekkilime 'Ben senin eşin olduğunu bilmiyordum. Biliyorsam, çek, vur beni' diyor. Müvekkilim de 'Bilip bilmemen önemli değil, yaptığın yanlıştı' karşılığı verince Arda Bey, 'Ben böyle bir şey yapmam' deyip yere ateş ediyor."


BERKAY'IN İDDİALARI
Eşim Özlem'le eğlendiğim barda Arda Turan, karıma "Ne kadar güzelsin bekar olsam seni kaçırmazdım" demiş.
Özlem bunu anlatınca Arda'ya, "Erkek erkeğe konuşalım" dedim. Bir anda bana kafa attı.
Hastaneye arkamdan geldi. Yanındaki silahı bana uzatıp "Öldür beni. Çok pişmanım özür dilerim" dedi.
Özrünü kamuoyu önünde benden ve eşimden özür dilemesi şartıyla kabul ettim.
Ona dava açmamam için araya girenlere de selam olsun. Mafyatik hareketleri yanına kar kalmayacak.


ARDA'NIN İDDİALARI
Berkay'ın eşi ve arkadaşları yan masamda eğleniyordu. Bir saat sonra mekana gelen Berkay bana "Kaptan seninle yarın görüşelim mi" dedi.
Ensemden tutunca sinirlendim kafayı koydum. O ana kadar neden kavga ettiğimizi bilmiyordum.
Aslıhan beni arayıp "Berkay'ın eşi beni aradı. Ona asılmışsın" deyince Berkay'ın kaldırıldığı hastaneye silahla gittim.
Berkay'a "Ben kimsenin karısına kızına bakmam. Eğer bu iftiraya inanıyorsan bana sık" dedim. Helalleştik sarıldık.


3 SAAT İFADE VERDİ
Savcılık talimatıyla dün akşam Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne giden Arda Turan, ifade verdi. Kasten yaralama ve silahlı tehdit suçlamasıyla 3 saat ifade veren Turan, hakkındaki taciz suçlamasını kesin bir dille yalanladı.
Futbolcu, delil olarak da bardaki güvenlik kameralarının incelenmesini istedi. Bu arada olayla ilgili Berkay, eşi Özlem Ada Şahin ve hastanede silahın ateşlenmesi sırasında orada olan Murat Dalkılıç'ın da ifadelerinin alınacağı öğrenildi.


Bardaki kavga sırasında Turan'ın yanında olan Burak Yılmaz'ın da dün akşam bilgisine başvuruldu.


ŞOKE EDEN POLİS TUTANAĞI
Polis tutanağına geçen kayıtlara göre Berkay ile Arda Turan'ın arasında bardan sonra hastaneye taşınan kavga şöyle gelişti: 10 Ekim saat 13.30 sıralarında polise, bir hastanede silahla ateş etme olayı yaşandığının bilgisi ulaştı. Bunun üzerine polisler, hastaneye gitti. Hastane görevlileri; 10 Ekim saat 05.30 sıralarında Arda Turan ile Berkay Şahin'in hastanenin Acil Servis Bölümü'ne gittiklerini anlattı. Tutanağa geçen bilgilere göre; şahıslar, alkollü ve gergindi. Arda Turan'ın belinde kabarıklık olduğu, özel güvenlik tarafından gözlemlendi. Şahıslar, Check-Up Servisi'ne girip burada zaman zaman yüksek sesli tartışma yaşadı. Daha sonra Berkay Şahin'in muayenesi yapıldı ve burnunda kırıklar tespit edildi. Şahısların tartıştığı yerde çalışanlar mesaiye başladığında; zeminde ve fotokopi cihazında isabet edili olan mermi çekirdeği bulundu. Güvenlik kameraları incelendiğinde; Arda Turan'ın elinde siyah renkli tabanca olduğu izlendi. Silahın ateş alma anı, kamerada tespit edilemedi. Olayla ilgili inceleme başlatan savcı; Arda Turan'ın yakalanmasına, tabancanın bulunmasına, olaya karışan diğer şahısların ifadelerinin alınmasına karar verdi.



ASLIHAN'DAN
ÖZLEM'E REKLAM İMASI
Turan'ın kendisini barda taciz ettiğini iddia eden Özlem Ada Şahin, 8.5 aylık hamile Aslıhan Doğan Turan'ı olayın ardından aramıştı. "Bir bebek bekleyen anne adayının yaşayacakları beni derinden etkilemektedir" diyen Şahin'e karşı yanıt geldi.
Futbolcunun eşi, "Özlem bana mesaj atıp 'konuşmamız lazım" dedi. Bir yerden sonra dinlemeyi bıraktım. Eşime sordum olayı. Bana başka bir şey de anlatamadı zaten. Özlem'e sorar mısınız, kitabı ne zaman çıkıyor?" dedi.


'YUVAMIZI YIKAMAZLAR'
Eşinin arkasında duran Aslıhan Doğan Turan, şöyle dedi: "Sabrım birçok kez denense de bugüne dek kimseye istediğini vermedim. Bugün de vermeyeceğim. Allah'ın izniyle oğlumu kucağıma almama çok az kala, yazılıp çizilen hiçbir şeyin ve hiçbir 3. şahsın bana ve aileme zarar verebilecek nitelikte olmadığını bilmenizi isterim."



DERYA ŞENSOY, 2014'TE BERKAY'A DAVA AÇMIŞTI.
Arda Turan'ın Berkay'a olan öfkesi, 2013'ten beri sürüyor. Ünlü futbolcu, yakın dostu olan futbolcu Caner Erkin'in o dönemki eşi Asena Atalay'la patlak veren skandalı üzerine popçuya bilendi.
Berkay'ın ertesi yıl Derya Şensoy için sarf ettiği "Evimde uyuyor" sözü Turan'ın öfkesini katladı. Arda, yakın dostu Şensoy'u zan altında bırakan Berkay'a yıllardır kızgındı.


Asena Atalay-Caner Erkin ve Berkay skandalı, 2013 yılında patlak vermişti.

'SAHNE' BELİRSİZLİĞİ
Berkay'ın ameliyat eden Doç. Dr. Erdem Güven, şöyle dedi: "Burunda çok parçalı kırık vardı. Ne kadar süre sonra şarkı söyleyebileceğini zaman gösterecek."


ŞOFÖRDEN DE DAVA!
Arda'nın 7 yıllık şoförü Aşkın Yıldırım, futbolcunun kendisini geçen yıl haksız yere işten çıkardığını ileri sürerek Turan'a 'belirsiz alacak' davası açtı.



DÜNYA GÜNDEMİ
Barcelona ile sözleşmesi devam eden ve Başakşehir'de kiralık oynayan Turan'ın karıştığı skandal; İngiltere, İspanya ve Fransa basınında da geniş yer buldu.


SAFLAR BELLİ OLDU
Futbolcu Arda ile popçu Berkay'ın kavgası, futbol ile magazin dünyasını karşı karşıya getirdi. Sanat dünyası önceki akşam Berkay'ı hastanede ziyaret etti. Demet Akalın, Sinan Akçıl, Polat Yağcı ve Fettah Can, popçunun yanına koştu. Turan'ın Emre Belözoğlu ve Oğulcan Engin gibi futbol dünyasından dostları ise Arda'nın yanındaydı.