'Miss' gibi polemik! Özlem Kaymaz'ın sözleri kızı Tara de Vries'ın başarısını gölgede bıraktı

1992 Türkiye Güzeli Özlem Kaymaz’ın 19 yaşındaki kızı Tara de Vries, önceki akşamki Miss Turkey World 2018’de dereceye girdi. Genç kız 2. oldu. Ancak, Kaymaz’ın yeniden gündeme gelen yıllar önceki ‘Türk halkı çirkin’ sözü, kızının başarısını gölgeleyip yeni bir polemiğin fitilini ateşledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2018 Güncelleme 26 Eylül 2018, 02:21
’Miss’ gibi polemik! Özlem Kaymaz’ın sözleri kızı Tara de Vries’ın başarısını gölgede bıraktı

İÇİNDEKİLER

Önceki akşam gerçekleşen Miss Turkey World 2018 güzellik yarışması, günlerce konuşulacak bir polemiği de beraberinde getirdi. 1992 Türkiye Güzeli Özlem Kaymaz'ın eski eşi Hollandalı Watze de Vries'ten olan 19 yaşındaki kızı Tara de Vries de yarışmada ter döktü. Şevval Şahin'in birinci seçildiği yarışmada Tara da ikinci oldu.

SEVİNCİ KURSAĞINDA KALDI
Güzellik yarışmasına katılmasını çok istediği kızının dereceye girmesiyle koltukları kabaran Kaymaz, sevincini sosyal medyada gözler önüne serdi. Tara'nın torpille dereceye girdiğini iddia edenler, Kaymaz'ın 18 yıl önce sarf ettiği "Türk halkı çirkin" sözlerini yeniden gündeme getirdi.



'TÜRK HALKI GÜZEL DEĞİL'
Eski manken, o dönem şu sözleri sarf ederek tepki çekmişti: "Bugün herkes güzel olduğu için televizyona çıkıyor. Çünkü ırkımız çirkin. Türk halkı güzel değil. O yüzden sırf güzelliğiyle, suratıyla ön plana çıkan insanları tıpkı dama taşı gibi belli noktalara yerleştiriyorlar." Kaymaz, yıllar önceki bu sözleriyle yine eleştiri yağmuruna tutuldu.


DOĞAN SAVAŞ