Kraliyet ailesine büyük şok: O sırlar çalındı!

Giriş Tarihi 25 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2017, 12:01
Kraliyet ailesine büyük şok: O sırlar çalındı!

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de Kraliyet Ailesi ve ünlülerin estetik yaptırdığı bir kliniğin dijital hasta dosyaları çalındı. Çalınanlar arasında mahrem fotoğraflar da var.

İngiltere'nin başkenti Londra'da ünlülerin estetik kliniğine siber saldırı düzenlendi. London Bridge Plastic Surgery (LBPS) isimli kliniğe düzenlenen saldırıda aralarından İngiliz kraliyet ailesi üyeleri, sosyetenini saygın isimleri, sanat, spor ve moda dünyasının tanınmış isimlerine ait fotoğraflarının ele geçirildiği öne sürüldü.

ABD merkezli haber sitesi Daily Beast kendilerine The Dark Overload adını veren hacker grubunun LBPS kliniğinden elde ettikleri bazı ünlülere ati tedavi sürecinde çekilmiş mahrem fotoğraflarını gönderdiğini açıkladı.

LBPS de saldırıyı doğruladı ve ne tür bilgilerin çalındığını belirlemeye çalıştıklarını açıkladı.

Daily Beast'e göre ihbarda bulunan fidye amaçlı siber saldırıyla ünlü grup, hastaların dosyalarındaki bütün bilgi ve fotoğrafları elde etti. Londra polisi ise olayın araştırıldığını açıkladı.

The Dark Overload grubu daha önce ABD'li medya şirketi Netflix'e saldırı düzenlemişti. Dail Mail Gazetesi'nin haberine göre, İngiliz manken Katie Price'ın yüz gerdirme ameliyatının görüntüleri sosyal medyada yayınlanmıştı.