Mikonos’ta deve paniği!

Nammos’ta deve ve baklava temalı organizasyon, Yunan medyasını çıldırttı: Develer Mikonos’u aldı. Ruslar için kutup ayısı, İspanyollar için boğa ve Fransızlar için Eyfel Kulesi’ni mi getireceğiz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2017 Güncelleme 03 Eylül 2017, 02:58
Mikonos’ta deve paniği!

İÇİNDEKİLER

Son yılların gözde eğlence adası, lüksün temsili Mikonos'ta Türk günü Yunan medyasını çılgına çevirdi. Arabic nights / oryantal temalı konserde hedef kitle Yunan, Türk ve Ortadoğu müşterisi idi... Her ülkenin gözde sanatçıları konserde sahne aldı. Türkiye'den Mustafa Sandal, Yunanistan'dan Antonio Remos, Lübnan'dan Raghem Alama, Nammos'u yine zirveye çıkardı. Dünya jet sosyetesinin vazgeçemediği mekanlarından Nammos'taki konserin Türk konukları arasında Ünal Aysal ve eşi Fani Aysal ile Neslihan Yargıcı vardı.

TÜRKİYE'YE GELİN
Sahneyi ilk Mustafa Sandal aldı. Sıcak bir ortam yaratan Sandal, konuklara Türkiye'yi ziyaret etmelerini tavsiye etti. Ardından sahneyi alam oryantel Didem enfes bir dans gösterisi gerçekleştirdi. Lübnanlı sanatcı ve Yunanlı Remos kapattı. Mekanlarının mönüsüne baklava, kebap, Türk kahvesi, kadayıf ve künefeyi de ekleyip lezzetlerimizi müşterilerine sunan Nammos, Arap kültürüyle özdeşleşen develeri de unutmadı. Ancak Yunan medyası, Türkler'e gösterilen ilgiden bir hayli rahatsız oldu. Yunan haber kanallarında ve gazetelerinde ortak bir dil kullanan Yunan medya yöneticileri, "Ruslar'ı ağırlamak için Sibirya'dan kutup ayısı, Fransızlar'ın ilgisi arttırmak için mini Eyfel kulesi, İspanyollar için boğa mı getirecektik. Bu kabul edilebilir bir durum değil" dedi.

​DOĞRU ORGANİZASYON
Organizasyonun sanat yönetmenliğini dünyaca ünlü sanatçı Angelo Bucarelli, organizatörlüğünü ise Hülya Pınar Doğru yaptı. Angelo Bucarelli daha önce Valentino'nun sanat yönetmenliğini yapmıştı. Hülya Pınar Doğru ise daha önce organize ettiği birçok önemli etkinlikle, ün kazandı. 2014 yılında Kralice Elizabeth'in Türkiye ziyaretinde önemli rol aldı. Demet Sabancı Çetindoğan önderliğinde kurulan TONE isimli Kültür Derneği adına yurtdışında Türk kültür mirasını tanıtan etkinlikler düzenledi.

​ADALARI ALDIK
Yunanistan'nın en çok turist alan adaları Mikonos, Rodos, Simi, Midilli ve Lipsi, bu yıl 1 milyonun üzerinde Türk'ü ağırladı. Mikonos 10 bin, Rodos 130 bin, Midilli 90 bin, Lipsi 600 ve Simi ise 3 bin nüfusa sahip. Ancak bu nüfusun birkaç katı Türk, adalarda eğlendi. Yunan adalarına demir atmak için adeta kuyruğa giren Türk bayraklı tekneler, ada sahillerini doldurdu. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, geçen yıl Türkiye'den ülkelerine 1 milyon civarında turist geldiğini açıklayarak en büyük hedefleri arasında turist sayısını karşılıklı olarak arttırmak olduğunu ifade etmişti.