Güzel haYAT

Milyarderlerin lüks yatları, ağızları açık bıraktı. Gözler en büyük ‘yüzen saraylara’ odaklandı. 605 milyon dolar değerindeki 179 metrelik ‘Azzam’ rekor kırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2017 Güncelleme 18 Temmuz 2017, 00:00
Güzel haYAT

İÇİNDEKİLER

DÜNYACA ünlü zenginler, özel yatlarıyla denize açıldı. Gözler, milyardarlerin sahibi olduğu "yüzen saraylara" odaklandı. Dünyanın en pahalı 5 yatı, görenlerin ağzını açık bıraktı. Bu yatların başında Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Khalifa bin Zayed Al Nahyan'a ait "Azzam" yer aldı. 605 milyon dolar değerindeki Azzam, fiyatıyla rekor kırdı. Dünyanın diline düşen 5 özel yat ve özellikleri şöyle sıralandı:



ECLIPSE: 500 MİLYON $
163 metre uzunluğundaki Eclipse, Azzam'dan sonra dünyanın en büyük ikinci yatı olarak biliniyor. Chelsea'nin sahibi Rus işadamı Roman Abramoviç'in sahibi olduğu Eclipse'de 2 helikopter pisti, 2 yüzme havuzu, 24 konuk kamarası, 3 servis teknesi ve bir de mini denizaltı bulunuyor. Denizaltı ve lazer güdümlü bir silaha da sahip olan yatın değeri, 500 milyon dolar.



AZZAM: 605 MİLYON $
Azzam, 179 metre uzunluğu ile dünyanın en büyük ve en özel süper yatı. Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Khalifa bin Zayed Al Nahyan'ın sahibi olduğu Azzam'ın içinde bir denizaltı bulunuyor. Muhtemel saldırılara karşı kendi özel füze savunma sistemine de sahip olan yatın, 365 gün denizde ilerlemesi halinde masrafı 65 milyon doların üzerine çıkıyor. Nahyan'ın yılda 60 gün kullandığı yat, özel kişilere kiraya verilebiliyor. 47 kamarası olan yatın şu anki değeri 605 milyon dolar.



DUBAI: 400 MİLYON $
DUBAİ Emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum'a ait 162 metre uzunluğundaki "Dubai", dünyanın en büyük üçüncü yatı. Dubai yatında, 7 güverte, oyun salonu ve sinema salonu bulunuyor. Yüzme havuzu, jakuziler ve helikopter pistleri ise yatın diğer özellikleri. Maktum, bu yatı almak için tam 400 milyon dolar ödedi.



AL SAİD: 300 MİLYON $
BU yat deniz üzerindeki en güçlü yat olarak biliniyor. Yaklaşık 16 ton ağırlığı olan yatın sahibi Umman Sultanı Kâbus bin Seyd. Yatta sinema ve konser salonunun dışında, 12 kamara var. 300 milyon dolarlık yatın diğerlerine göre farkı, yakıt sarfiyatı konusunda çok özel olması. Yelkenleri sayesinde uzun yolda yakıt tüketimi hiç yok. 110 metrelik yatın değeri 300 milyon dolar.



SAİLİNG YACHT A: 300 MİLYON $
RUSYA'nın en önemli işadamlarından biri olan Andrey Melnichenko, tam bir yat tutkunu. Melnichenko'ya ait "Sailing Yacht A" adlı süper lüks yat, 142 metre uzunluğunda. Süper yatın en büyük özelliği ise gövdesinin cam zemini sayesinde konukların okyanusu seyretmeleri. Yatın içinde 3 adet de tekne, 15 kamara, 2 yüzme havuzu ve bir de gizli helikopter pisti bulunuyor. Yatın değeri 300 milyon dolar.