FETÖ kumpası İbo’yu da vurdu

İbrahim Tatlıses, 2011’de vurulma olayıyla ilgili konuştu: “Saldırının baş faili cezaevindeyken kumpasçı hakimler onu tahliye etti. Beni vuracağını bilen FETÖ’cü savcı ve polisler, ben AK Parti’ye yakınım diye göz yumdu.”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2016 Güncelleme 05 Ağustos 2016, 01:57
FETÖ kumpası İbo’yu da vurdu

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin ardından yargıda başlatılan 'demokrasi temizliği' FETÖ kumpasıyla mağdur olan ünlü isimleri de açığa çıkardı. Bu isimlerden İbrahim Tatlıses, 5 yıl önce uğradığı silahlı saldırıdan FETÖ mensubu savcıların bilgisi olduğunu söyledi. Bu konu hakkında dün sosyal medyada bir açıklama yapan Tatlıses şunları söyledi:

'SAVCI YURT DIŞINA KAÇTI'
"2011 yılı Mart ayında uğradığım silahlı saldırının baş faili Abdullah Uçmak, hapisteyken silahlı saldırıdan birkaç ay önce kumpasçı hakimler tarafından tahliye edilmişti. Hapisten çıktıktan sonra bu kişi izlemeye alınmış, telefon dinlemeleri ve teknik takip yapılmış. Bu dosyayı açan savcı, FETÖ/PDY kapsamında hakkında tutuklama kararı olan ancak yurt dışına kaçmış Savcı Cihan Kansız'dır. Tabii bu dinleme ve teknik takipleri yapanlar da emniyet içinde yuvalanmış FETÖ/PDY mensubu polislerdir. Maalesef bu yapılan izleme ve dinlemeler neticesinde bu kişinin bana saldırı gerçekleştireceği, saldırının gün ve saatine kadar FETÖ'cü Savcı Cihan Kansız ve FETÖ'cü polisler tarafından saldırıdan çok önce öğrenilmiştir. AK Parti'ye yakınlığımdan dolayı bu silahlı saldırıyı engelleyebilecekleri halde bunu yapmamış ve silahlı saldırıya uğramama izin vermişlerdir. Allah'ıma çok şükür, sevenlerimin duası ile hayatta kaldım ve öldürülmemi isteyen bu Fethullahçı teröristler hain emellerine ulaşamadılar." Tatlıses, ayrıca kumpasçı hakimler tarafından büyük maddi zarara uğratıldığını da söyledi.

'ÖLÜMÜNE ORADAYIM'
Tatlıses, bine yakın ünlünün ve milyonlarca vatandaşın hazır bulunacağı pazar günkü Yenikapı mitingine katılacağını belirtti. Usta sanatçı, "Halkıyla sokağa inen bir Cumhurbaşkanımız var. Ben neden gelmeyecekmişim? Ölümüne oradayım" dedi.