Ünlü isimlere hapis şoku

Birçok ünlünün de aralarında bulunduğu 34 kişinin, uyuşturucu temini ve suç örgütünden yargılandığı davada savcı; Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren’in 5 yıla kadar hapsini istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2016 Güncelleme 07 Mayıs 2016, 00:00
Ünlü isimlere hapis şoku

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de büyük ses getiren narkotik operasyonunda gözaltına alınan birçok oyuncu ve şarkıcının yargılanması devam ediyor. İstanbul'da 25 Ocak 2013'te yapılan operasyonda gözaltına alınan 34 kişi hakkında; uyuşturucu temini, suç örgütü kurma ve üye olma suçlarından, 5 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, savcı Emin Ateşağaoğlu, dün esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

SATIN ALIP KULLANMA
Mütalaada; oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, şarkıcı Cenk Eren, menajer Ayşe Selin Boronkay, Özgür Sanlav, Niyazi Canbaz ve Mehmet Çakır'a "uyuşturucu satın alıp kullanma" suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası verilmesi talep edildi. Ceza verilmesi halinde de 5 yıl süreyle cezanın ertelenmesi talep edildi. Sanıkların "başkalarına uyuşturucu madde verme" suçunu işlediklerini gösteren yeterli delil elde edilemediği de belirtildi. Kaan Turgut, Yusuf Hasan Akkün, Recep Onur Bayram, Onur Tezel hakkında ise "uyuşturucu ticaretinden" 10 yıl hapis cezası öngörüldü. Mustafa Kabahor ve Ergün Taş'a da "uyuşturucu maddeyi başkasına vermek" suçundan 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Fatih ULAŞ