10 TL'lik nafaka

Ünlü oyuncu Cengiz Zafer Tangör 11 yıllık eşinden boşandı. Mahkeme ilginç bir karar aldı: "Eski karısına 100 TL nafaka ödeyecek."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2016 Güncelleme 31 Ocak 2016, 00:00
10 TL’lik nafaka

İÇİNDEKİLER

Oyuncu Cengiz Zafer Tangör (43), meslektaşı olan 11 yıllık eşi Zeynep Işıl Tangör'le (42) anlaşmalı olarak tek celsede boşandı. Dava, İstanbul Aile Mahkemesi'nde önceki gün görüldü. Mahkeme hakimi çifte tek tek "Boşanmak istiyor musunuz?" diye sordu. Çift bu soruya "Barışma ihtimalimiz yok. Boşanmak istiyoruz" diye cevap verdi. Bugüne kadar sayısız filmde oynayan ikili, ruhi anlaşmazlığın çözülemez noktaya ulaştığını, artık bir arada yaşayamaz duruma geldiklerini ve boşanma konusunda anlaştıklarını açıkladı. Hakim de çifti boşadı. Mahkeme, çocuğun velayetini anneye verdi. Babanın ise haftanın ve yılın belirli günleri çocuğunu görebilmesine hükmetti.

ARACI EŞİNE VERDİ
Çocuğun öğrenim hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayacak olan babayı ayrıca, çocuğu için aylık bin 500 TL iştirak nafakası ödemeye mahkum etti. Cengiz Zafer Tangör'ün boşandığı eşi Zeynep Işıl'a da aylık 100 lira yoksulluk nafakası ödemesine hükmedildi. Bu karar şaşkınlıkla karşılandı. Bunun yanında davacı Tangör'ün, evliyken alınan aracın mülkiyetini eski eşine devretmesine karar verildi.

Ali OKTAY