Ustaya selam

1995'te kaybettiğimiz Sadri Alışık anısına yapılan ödül töreni, önceki akşam 20. kez düzenlendi. Sahneye çıkan genç isimler, 'Sadri Alışık selamıyla' merhum sanatçıyı saygıyla andı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2015 Güncelleme 06 Mayıs 2015, 00:00
Ustaya selam

İÇİNDEKİLER

Bu yıl 20.'si düzenlenen Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Töreni, yine yıldızlar geçidine sahne oldu. Önceki akşam Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin sürprizi Demet Evgar ile Serkan Keskin'in sahneye çıkarak nostaljik şarkıları seslendirmesi oldu. Sanat ve tiyatro dünyasının yoğun ilgi gösterdiği gece, hayatını kaybeden usta oyuncuların fotoğraflarının barkovizyonda gösterilmesiyle başladı. Çolpan İlhan ile Sadri Alışık'ın aşkını anlatan kısa film ise salonda duygusal anlar yaşattı.

ÖDÜLÜNÜ KAPTIRDI
Bu gösterimin ardından tiyatro ve sinemanın 'en'lerine ödüller verildi. 'Pek Yakında' filmiyle komedi ve müzikal dalında 'Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu' ödülü adayları arasında gösterilen Cem Yılmaz, geceden eli boş döndü. Ödülü Engin Günaydın'a kaptıran Yılmaz, Sadri Alışık için "Hayatımızda çok önemli yeri alan ağabeyimiz, büyüğümüz" dedi.

AİLE BOYU TÖRENDE
Jüri başkanlığını usta sanatçı Zuhal Olcay'ın yaptığı ödül töreninde Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kış Uykusu' filminde rol alan Demet Akbağ, Nejat İşler, Melisa Sözen ve Ayberk Pekcan gibi başarılı oyunculara 'Üstün Performans Ödülü' verildi. Selma Güneri ile Yusuf Sezgin de gecede 'Onur Ödülü' alan ustalardı. Bu arada ödül töreninde Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık'ın yanı sıra Alışık'ın oyuncu sevgilisi Songül Öden ve torunu Sadri Alışık da hazır bulundu.

TÖRENDE STAND-UP

Törene Zafer Algöz'le katılan Cem Yılmaz'ın keyfi yerindeydi. Yılmaz, siyah takım elbisesinin altına giydiği mor çorapları gazetecilere gösterdi. Eline Beşiktaş TV mikrofonunu alan Yılmaz, Beşiktaşlı Algöz'le "Siyah-beyaz" diyerek, tempo tuttu. Yılmaz, "Dembaba şarkısını mı söyleyeceksiniz?" sorusuna "Yok Cembaba" diyerek güldürdü.

Ufuk ÖZCAN