Sert Kaya'ya çarptı

Serdar Ortaç'ın Manisa konserinde ortalık savaş alanına döndü. 1999'da Ahmet Kaya'ya çatal-bıçak atan Ortaç, bir grup seyirciden aynı tepkiyi gördü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2013 Güncelleme 31 Ekim 2013, 00:34
Sert Kaya’ya çarptı

İÇİNDEKİLER

Ünlü popcu Serdar Ortaç, Manisa'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserine çıktığına bin pişman oldu. 1999 yılında MGD'nin ödül töreninde 'Kürtçe albüm çıkaracağım' diyen Ahmet Kaya'ya çatal-bıçak fırlatan Serdar Ortaç'ın yaptıklarını unutmayan bir grup, konser sırasında aynı şekilde sahneye çatal, bıçak ve taş yağdırdı. Ahmet Kaya posteri açan grubun attığı taşlar bir dansçının başına isabet etti. Yaralanan tansçı ve ekip arkadaşları sahneyi terk ederken, Ortaç, "İkinci bir taş gelene kadar konsere devam edeceğiz" dedi.

'ÖKÜZ GİBİ ATIYORLAR'
İkinci şarkısını seslendirdiği sırada sahneye taş, şişe, yumurta, çatal ve bıçak ile bazı cisimler atıldı. Bunun üzerine Ortaç, "Ne oluyor? Öküz gibi taş atıyorlar" diye bağırdı ve konser alanını terk etti. Protestocu grup sahneye ilerlerken, Manisa Ülkü Ocakları'na bağlı bir grup da olaya karışınca ortalık savaş alanına döndü. Konser alanını terk etmeyen vatandaşlar, "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atıp, tepki gösterdi. MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün olaylarda provokasyon olduğunu söyledi.

'BEN DE Mİ ÖLMELİYİM?'
Taşlı saldırı sonrası Serdar Ortaç, Twitter hesabından olayı değerlendirdi. Şarkıcıya destek veren hayranları, saldırıyı kınadı. Bazı Ahmet Kaya hayranları ise tepkilerini sürdürdü. "Özür diledim olmadı, 'hata ettim, gençtim' dedim olmadı" diyen Ortaç, bir takipçisinin "Senin gibiler yüzünden büyük bir müzisyen 50 yaşını göremedi" sözleri üzerine ise "Ben de mi ölmeliyim?" cevabını verdi.

'BENİ GAZA GETİRDİLER'
Jüri üyeliğini yaptığı bir müzik yarışmasında Kürt sorununa değinen Serdar Ortaç, adeta günah çıkartmıştı. 1999 yılında Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) Ödül Töreni'nde yaşanan olaylara atıfta bulunan Ortaç, şöyle konuşmuştu: "Yıllar önce yok saydığımız Kürt kardeşlerimizi, ki bana da yanlış öğretilip beni de gaza getirip heyecanlandırdılar o sene, yıllarca yok saydık. Umarım burada bir yarışmacı Kürtçe şarkı söyler ve başta ben olmak üzere yaptıklarımızdan pişman oluruz."

ÇATAL-BIÇAK YAĞDI
Ahmet Kaya, 12 Şubat 1999'da 'Yılın Müzik Yıldızı' ödülünü almak için sahneye çıktığında şunları söylemişti: "Ben bu ödülü kendi adıma değil, İnsan Hakları Derneği adına, 'Cumartesi Anneleri' adına, magazine emek veren bütün insanlar adına, bütün Türkiye adına alıyorum. Önümüzdeki kasette, Kürt asıllı olduğum için, Kürtçe bir şarkı yapıyorum,
Kürtçe bir de klip çekiyorum." Konuşmasının ardından Serdar Ortaç'ın da aralarında olduğu bir grup Kaya'ya tepki göstererek, çatal-bıçak yağdırmıştı.

* Artık halk konseri vermeyeceğini duyuran Serdar Ortaç, "Kutlama programlarına da gençler gitsin, artık benden pes" ifadelerini kullandı. "Gidin (Ahmet Kaya'nın) ailesinden özür dileyin" yorumu ise Ortaç, "Denedim, bekliyorum kabulünü" şeklinde yanıtladı.

* Olaylı konser sonrası kendisine isabet eden bir taşı gösteren Serdar Ortaç, "Bunun Ahmet Kaya ve Kürtlükle ilgisi yok. Amaç 29 Ekim'i provoke etmekti" dedi.

Rıdvan KÖRPE