Savaşı kaybetti

Sinan Çetin, 'Çanakkale Çocukları' adlı filmiyle hem vizyonda hüsrana uğradı; hem de verdiği mesajla eleştiri oklarının hedefi haline geldi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2012 Güncelleme 09 Ekim 2012, 00:00
Savaşı kaybetti

İÇİNDEKİLER

Yönetmen Sinan Çetin, yeni filmi "Çanakkeli'nin Çocukları" ile girdiği savaştan hüsranla çıktı! Çetin'in filmini sadece 89 bin 175 kişi izledi. Bu sayıyla umduğu rakamın çok altında kalan yönetmen, eleştiri oklarının da hedefi haline geldi. Sinemaseverler ve film eleştirmenleri; Sinan Çetin'in filmine sert tepkiler gösterdi.

ALKIŞLARLA PROTESTO!
Türkiye'nin tarihinde çok önemli bir yeri bulunan Çanakkale Savaşı'nı gerçekten çok uzak bir şekilde anlattığı söylenen Sinan Çetin, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde de şok üzerine şok yaşadı. Festivalin 2. gününde gösterilen "Çanakkale'nin Çocukları"; alkışlarla protesto edildi. Filmin yarısında salonu terk eden seyirciler, Atatürk'ün bu filmde tek kelime bile adının geçmemesine isyan etti.

ATATÜRK'ÜN ADINI ANMADI

Sinan Çetin'e yapılan eleştirilerin başlıca nedeni; filminde verdiği mesaj! Çanakkale'de düşen şehitlerin boşuna verildiğini ima eden Çetin; büyük tepki çekti. Yönetmenin eleştirildiği bir başka nokta ise filmde Mustafa Kemal Atatürk'e hiç yer vermemiş olması.

TWİTTER YORUMLARI
HAYATIMDA hiç bu kadar iğrenç bir film izlemedim.
RESMEN tarihimizle dalga geçilmiş filmde.
PARANIZI ve en önemlisi de vaktinizi sakın bu filme harcamayın.
FİLMDEN çıkınca paramın iadesini talep edecektim!
SALONUN yarısı, daha filmin 30'uncu dakikasında boşaldı.
ÇANAKKALE'DE porno çekilse bu kadar zoruma gitmezdi!
SİNAN Çetin; resmen tarihimizle ve kahramanlığımızla dalga geçmiş.
BİR savaş, nasıl bu kadar ucuz anlatılır?