Etkinlik takvimi

İstanbul'un keyif ve lezzet mekanı bibuçuk yeni şubelerle büyümeye devam ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2012 Güncelleme 03 Şubat 2012, 00:00
Etkinlik takvimi

İÇİNDEKİLER

Bir lezzet klasiği bibuçuk
Bibuçuk bünyesine, Beyoğlu, Suadiye ve yakın tarihte Batı Ataşehir'de açılan şubelerini eklerken şimdi, yeniden Caddebostan'da müdavimleriyle buluşmaya kaldığı yerden devam ediyor. Caddebostan'daki mekan, 'bibuçuk'un alışık olunan tarzına yaptığı yeni ve küçük ilavelerle daha da konforlu bir hal aldı. Mekanın renkleri daha sıcak ve enerjik tonlarda. Ahşap oturma gruplarının yanı sıra yumuşak oturumlu dekoratif eklerle rahat edebileceğiniz mekanda, bu soğuk kış günlerinde şömine keyfi de yapabilirsiniz. Günün her saatinde uğrayabileceğiniz bibuçuk, yenilenen mönüsü ile parmak ısırtacağa benziyor. Kahveler, tatlılar ve sandviçler çok çeşitli. Caddebostan şubesinde yine klasik bibuçuk lezzetleri olan wrapler, kanatlar, hamburgerler, salata ve etler menüde yer almaya devam ediyor.

Kalkan balığı Topaz'da yenir
Her daim mevsim balıklarını sunan Topaz'da, Şubat, Mart ve Nisan ayında Kalkan Balığı'nı en taze haliyle tadabilirsiniz

Ülkemizde en iyi Karadeniz Bölgesi'nde yetişen 'Kalkan Balığı', dişi ve erkek olarak iki çeşittir. Topaz'ın mutfağında tercih edilen ise Karadeniz'in en lezzetlisi olarak bilinen erkek kalkandır. Ayrıca, özel pişirme teknikleri ile farklılık yaratarak, tadına doyum olmaz lezzet deneyimi yaşatmayı amaçlayan Topaz, Gümüşsuyu'ndaki mekanıyla misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

Lobby Lounge'da çay saati
Bu soğuk kış günlerinde akşamüstü saatleri yaklaştığında ince belli bardakta sıcacık çaya kim hayır diyebilir ki? Bir de yanında keyifli sohbetler olunca zamanın nasıl akıp gittiğini anlayamayız. Elite World İstanbul Otel, geleneksel çay saatlerini ihtişamlı Lobby Lounge'ında ev konforunda ve piyano müziği eşliğinde sizlere sunuyor. Adres: Sehit Muhtar Cad. No: 42 Taksim İstanbul

UNO İLE DİSNEY HEYECANI
'Çoçuklar müjde! 'Mickey'nin Çılgın Yolculuğu'na sponsor olan UNO, Mickey Mouse ve arkadaşlarını İstanbul Ora Arena'da ağırlıyor. Bayrampaşa'daki Ora Arena'da minikleri ağırlayan Uno; çeşitli etkinliklerle, çocukların neşesine neşe de katacak. Açılan dev stantta, küçükler Mickey ve diğer Disney karakterlerinin sürprizlerle dolu dünyasına girecek. Dev ekrandaki oyunlarla da eğlenen çocuklar, Disney ile ilgili hayallerini UNO Anı Defteri'nde de paylaşacak. Gösteriyi izlemeye gelen herkesin ücretsiz olarak katılabildiği UNO etkinlikleri, 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek.

Birsen Tezer Live'da
1988 yılından beri profesyonel olarak müzik ile ilgilenen, İ.T.Ü Türk Müzigi Devlet Konservatuari mezunu Birsen Tezer geçtiğimiz aylarda çıkardığı CİHAN albümü ile sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Müziğe karşı evrensel bir bakış açısı olan Birsen Tezer, Bülent Ortaçgil, Gürol Ağırbaş'ın projelerinde de yer almıştı. Birsen Tezer, yarın akşam Mask Live Music Club'da sahne alacak. ADRES: Bekar Sok. No:10 Beyoğlu Tel: 0212 244 12 38 /

AKUSTIK YOLCULUK
Türk müziğinin öncü sanatçılarından Fatih Erkoç'un yeni projesi "Akustik Trio" yarın müzik severlerle buluşacak. Erkoç, Akustik Trio Porjesi'nde poptan alaturkaya, türküden caza kadar geniş bir yelpazedeki unutulmaz parçaları akustik olarak yorumlayacak. Konser Kozyatağı Kültür Merkezi (Kozzy AVM) Gazanfer Özcan Salonu'nda gerçekleştirilecek. Adres: Bayar Caddesi Buket Sokak 20/1 Kozyatağı

NOTADA YAZMAYANLAR
Memet Ali Alabora ve Emir Gamsızoğlu'nun çocukları klasik müzikle tanıştırdıkları interaktif gösteri Çocuklar İçin Notada Yazmayanlar, sezonun son gösterisiyle 5 Şubat Pazar günü saat 15.00'de İş Sanat'ta olacak. Çocuklara klasik müziğin ne kadar eğlenceli olabileceğini anlatmak amacıyla üç sezondur performanslar sergileyen ikiliye, bu gösteride Golden Horn Brass Quintet de eşlik edecek.

KİTAP
MiSTiK ŞEHRiN EFENDiLERi
KİTABIN yazarı Çınar Özcan, 'Mistik Şehrin Efendileri'nde, babası bir savaşta öldürüldükten sonra, Anadolu'daki Porsutlar boyunun başına geçen Kral Merki'nin düşmanlarıyla giriştiği amansız mücadeleyi hikâye ediyor. M.Ö. V-VIII yüzyılları arasında tahtta kalan Kral Bega, bir savaşta öldürülür. Kralın yerine, yirmi beş yaşındaki oğlu Merki geçer. Merki tahta çıktığında büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya gelir. Zira düşman olan Hermekesliler, Porsutlar'dan toprak talebinde bulunmaktadır. Bu durum, iki boy arasında yaşanacak büyük bir savaşın bahanesidir. Kral Merki, sürekli fikir danıştığı eşi Atajya ve komutanı Tremer'in yardımlarıyla düşmanını alt etmeye çalışacaktır. Sırlar zincirine yeni bir halka olarak hafızalara kazınan karakterlerin, şok edici gerçeklerin saklandığı macera, savaş ve sır dolu, nefesleri kesen yaşamları okuru değişik bir dünyanın içine sokuyor.

SERGİ
KEDİLER NİŞANTAŞI'NDA
SANATÇI Efsun Güneş'in Cattoman Empire sergisinde, kuşların ve balıkların nasibiyle fethe çıkan kedilerden, onların saray portrelerine birçok resim var. Kedi severlerin ve hayatı farklı bakış açıları ile görmek isteyenlerin kaçırmaması gereken sergi, 3 - 18 Şubat tarihleri arasında Galeri Kent'de gezilebilir. Adres: Ahmet Fetgari sok. Niagara apt. 138/3 Teşvikiye (Galeri tel no: 0212 225 67 15)

HATIRLA MERKUR'DE
Ebru Döşekçi "Hatırla" adını verdiği üçüncü kişisel sergisinde 9 adet heykel çalışmasına yer verecek. Sergiyi 8 Şubat - 7 Mart tarihleri arasında Galeri MERKUR'de görebilirsiniz. ADRES: Mim Kemal Öke Cad. Erenler Apt. No: 12 D:2 Nişantaşı-İstanbul

SİNEMA
KARANLIKLAR ÜLKESİ: UYANIŞ
YÖNETMEN: Wes Craven, Björn Stein.
OYUNCULAR: Kate Beckinsale, Naomi Watts, Scott Speedman, Bella Thorne, Adair Tishler, Stephen Rea.
KONUSU: Film, 'Yeraltı Dünyası'nın Evrim bölmününden sonraki zaman diliminde Selena ve Micheal karekterlerinin heyecan dolu mücadelesini anlatıyor.

SAVAŞ ATI
YÖNETMEN: Steven Spielberg.
OYUNCULAR: Toby Kebbell, David Thewlis, Emily Watson.
KONUSU: 1. Dünya Savaşı sırasında kırsal İngiltere ve Avrupa arasında geçen "Savaş Atı", Joey adlı bir at ile onu evcilleştirip eğiten Albert adında genç bir adam arasındaki muazzam dostlukla başlıyor. İkili mecburen ayrı düşüyor. Film, atın savaş boyunca yaptığı sıra dışı yolculuğu anlatıyor.

RAFET TERCANLI