Bağışıklığı güçlendiriyor

Hiç bir besinin içermedeği kadar B vitamini barındıran arı poleni günde bir tatlı kaşığı tüketilirse bağışıklık sistemini güçlendirerek yaşlanma etkilerini azaltıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2011 Güncelleme 19 Mart 2011, 00:00
Bağışıklığı güçlendiriyor

İÇİNDEKİLER

Gerek bedensel gerekse zihinsel yorgunlukta, en fazla ihtiyaç duyduğumuz vitamin B grubu vitaminler. Arı poleni tam bir B grubu vitamini deposu, hem de hiçbir başka besinde olmadığı kadar. 1 gram arı poleninde, 8 tane tam kepekli ekmekteki kadar B-1 vitamini, 6 kg. portakaldaki kadar B-2 vitamini, 13 kg. sığır etindeki kadar da B-5 vitamini mevcut. Kronik yorgunluğa karşı, bir başka yönden de yardımcı arı poleni, şöyle ki; kan sayımındaki düşüklükler de kronik yorgunluğun en önemli sebeplerinden ve polenin kan yapımını artırıcı etkisi de var.

BİR TATLI KAŞIĞI YETER!
Bir ay boyunca, her gün bir çay kaşığı arı poleni tüketmek, ekstra ortalama 500.000 alyuvar yapımına sebep oluyor. Bu da yarım litre kan demek. Arı poleni sanıldığı gibi alerjiye neden olmuyor, aksine alerjilerde fayda sağladığına dair tıbbi yayınlar var, ancak, kişinin bala karşı bilinen bir alerjisi varsa, arı polenini de kullanmaması gerekiyor.

Aç karna tüketilmesi ve sıcak içeceklerle alınmamasında fayda var, en iyisi suyla yutmak. Çok fazla tüketmeye gerek yok, 5 yaş üzeri çocuklarda günde bir çay kaşığı, erişkinde ise bir tatlı kaşığı arı poleni yeterli, vücudumuz çok tutumlu, doğa ise çok cömert, doğaya güvenin, sağlıkla kalın.

DOĞADAKİ MUCİZE NELERE FAYDALI?
Arı poleninin faydalı olduğu söylenen durumlar şöyledir:
Bağışıklık sistemini güçlendirme, kilo kontrolü, alerji giderme, cinsel fonksiyonu arttırma, yaşlanma sürecini yavaşlatma. Ayrıca yapılan araştırmalar radyoterapinin yan etkilerini giderdiğini söylemektedir.
Arı poleni hasta kişiler tarafından besin desteği olarak kullanıldığı kadar kuvvet, dayanıklılık isteyen işlerde çalışanlar ve sporcular tarafından da kullanılmaktadır.