Kışın balık tüketin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2011 Güncelleme 30 Ocak 2011, 00:00
Kışın balık tüketin

İÇİNDEKİLER

Diyetisyen Elif Erdin Yıldız soğuk kış aylarında balık tüketmenin ve omega 3 kullanmanın faydalarından bahsetti. En iyi Omega 3 Kaynağının balıkta bulunduğunu belirten Yıldız; "Omega 3, vücut tarafından yapılamayan ve dışardan yiyeceklerle alınması gereken doymamış yağ asitlerine verilen addır. En iyi Omega kaynağı balıktır. Balıktaki yağ miktarı türüne bağlı olmakla birlikte, aynı balık için mevsimsel koşullar, suyun tuz oranı, beslenme özelliklerine bağlı olarak değişir. Bu nedenle balıkların yağ içeriği geniş bir aralıktadır. % 1-14 gibi orana sahip olduğunu ifade etti.