Yorgunluğa veda

Yalova'da bulunan şifalı sular cilt, mide, sindirim sistemi ve kadın hastalıklarına çare oluyor... Uzman yönetimindeki tedaviler, her yıl binlerce kişiyi sağlığına kavuşturuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2011 Güncelleme 25 Ocak 2011, 16:14
Yorgunluğa veda

İÇİNDEKİLER

Kaplıcalar diyarı şehirlerimizden biri olan Yalova, üç bin yıldır şifa dağıtıyor... Osmanlılar döneminde şehir, şifalı sularından dolayı 'hamam' ya da 'dağ hamamı' adını almıştır. Çok eski dönemlerden bu yana burada yapılan imar çalışmaları, özellikle Atatürk'ün Yalova'nın eksiksiz bir sanat eseri olarak ele alınıp yeniden yorumlanmasını istemesiyle başladı. Bu sayede ziyaretçiler kenti 'Atatürk Termali, yazlık başkent' olarak benimsedi. Kent kaplıcaları başta boyun, bel, kalça ve diz kireçlenmeleri olmak üzere bel ağrıları, sportif yaralanmalar, kas romatizması, felç, dolaşım bozuklukları, diz, kalça protez ameliyat problemlerine, idrar yolu iltihapları, vücuttaki taşlara, sindirim sistemi hastalıkları, buhar soluma ile bazı solunum sistemi hastalıkları, mineral eksikliği, cilt hastalıkları ve yorgunluk gibi sorunlara büyük fayda sağlıyor. 57-73 derece sıcaklığındaki kaynakların en önemlileri Küpeli ve Hamam suları. Bölge ziyaretçiler için 250 yataklı bir otel ve bu otele ait lokanta ile Türk Hamamı ve havuz bulunuyor.

TERMAL KAPLICALARI
Yalova'nın 11 kilometre batısında, iki dağ arasında, bir arada ender görülen harika bir bitki örtüsü ile kaplı bir vadide bulunan suyun ısısı 55-60 derece arasında değişiyor. Bu kaplıca birinci dereceden doğal, arkeolojik ve tarihi sit alanı olma özelliğinin yanı sıra romatizma, sindirim sistemi karaciğer, safra kesesi, böbrek ve kadın hastalıklarına faydalı oluyor.

ARMUTLU KAPLICASI
Yalova'ya 51 kilometre mesafedeki kaplıca çevresi ağaç ve makilerle kaplı bir vadide, dere yatağı boyuna sıralanmış çok sayıda kaynaktan oluşuyor. Bu kaynak suları banyo, içme ve çamur olarak uygulandığı gibi, sudan çıkan gazları teneffüs etme yoluyla da uygulanıyor. Armutlu Kaplıcaları, radyoaktivitesi yüksek kaplıcalar sınıfına girmektedir. Kaplıcalar kabin işletmesinde, asidin vücuttan atılmasında, sinirler üzerinde, iltihabi hastalıklarda ve kadın hastalıklarında, mide ve bağırsak hastalıklarında, yaraların iyileşmesinde, karaciğerin düzenli çalışmasında, hormonların iyileşmesinde yarar sağlıyor.

ILICA FARKI
Uzmanlar, Yalova'daki ılıcaların da birçok hastalığı care olduğuna dikkat çekiyor. Ilıcadaki,
MİDE SUYU: Midedeki rahatsızlıklara ve kan dolaşımına,
GÖZ SUYU: Gözdeki rahatsızlıklara,
AYAK SUYU: Romatizmal hastalıklara, egzama ve mayasıl gibi rahatsızlıklara iyi geliyor.