Pratik bilgiler ile yaşamınızı kolaylaştırın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2011 Güncelleme 25 Ocak 2011, 16:36
Pratik bilgiler ile yaşamınızı kolaylaştırın

İÇİNDEKİLER

Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk hem de lezzetli olur.
Mantar sotelenirken tencerenin kapağı açık olursa, hem mantarların suyunu vermesi hem de kararması önlenir.
Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.
Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna biraz tuz koymayı ihmal etmeyin.
Pastaların daha gevrek olması için hamurun içerisine bir çay kaşığı tuz atın (tatlı - tuzlu fark etmez)
Bir kumaşı benzin ya da başka bir leke çıkarıcı ile silmeden önce oldukça tuzlu bir su ile silerseniz leke çıkarıcı iz bırakmaz.
Eğer örtünüze meyve suyu dökülürse hemen tuz serpin ilk yıkamada çıkacaktır.
Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin.
Cam tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyi limon kabuğu ile silinir.
Lavaboyu temizlerken tuzla bastırarak silince hem iyi temizler hem de kokuları giderir.