Şişmanlığa çare

Tuzla Kaplıcaları, her yıl binlerce kişiyi sağlığına kavuşturuyor... Özellikle doğal su kürleri, başta şişmanlık olmak üzere mide, bağırsak ve romatizma problemlerine iyi geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2011 Güncelleme 19 Ocak 2011, 00:00
Şişmanlığa çare

İÇİNDEKİLER

İstanbul Tuzla Kaplıcaları, her geçen gün daha da ünleniyor... Yüz yıllardır hizmet veren bu şifalı sular, sağlık ve turizm konusunda atağa kalktı. Ziyaretçilerine çam ağaçları arasında huzurlu bir ortam sunan kaplıcalar, İstanbul'un tek kaplıcası olarak dikkat çekiyor. Tesis bünyesinde konaklama, bilgisayarla check-up, kür merkezi, kaplıca havuzu, akupunktur, içme kürü, inhalasyon kürü, tıbbi masaj, bitki çayları, restoran, perhiz lokantası gibi birçok ihzmet, ziyaretçilerin memnun kalmasını sağlıyor. Ayrıca uzman doktor denetiminde bir çok hastalık açısından doğal tedavi yöntemleri de uygulanıyor. Doğal su ile uygulanan içme kürü tedavisi insan sağlığı açısından son derece gerekli minerallerin alınmasını sağlıyor. Özellikle magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum, demir gibi mineral eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıkların da önüne geçiliyor. Kan şekerinin olağan seviyeye getirilmesi, kan yağlarının hızlı bir şekilde düşürülmesi kaplıcalarda vaat ediliyor. Romatizma, mide ve bağırsakların kronik iltihapları, sindirim sistemi bozuklukları, şişmanlık, safra kesesi ile böbrek taşı gibi problemleri olanlar, Tuzla'yı ziyaret etmeli.

AKUPUNKTUR
Uygulanan en eski alternatif tedavi yöntemlerinden biri de akupunktur... İlaçsız tedavi yöntemiyle bir çok değişik hastalığı iyileştirebiliyor. Solunum sistemi hastalıkları, nörolojik hastalıklar, göz hastalıkları, kas iskelet sistemi hastalıkları, sindirim sistemi gibi hastalıklarında tedavisinde etkili.

SAĞLIK MASAJI
Tuzla'da uygulanan bir diğer yöntem de sağlık masajı... Kas-iskelet sinir ve dolaşım sistemini, deri üzerinden yapılan sistemli maniplasyonlar ile etkileyerek ve bu sistemlerle hastalıkların tedavilerine yardımcı olmak amacıyla uygulanan masaj, yıllardır birçok kişiyi sağlığına kavuşturdu. Tesis bünyesinde tıbbi masaj işinde uzman ve diplomalı masözmasörler tarafından uygulanıyor. Tıbbi masajlar klasik masaj, aroma terapi masajı, spor masajı, sıcak taş masajı, selülit masajı, medikal masajı, refleksoloj masajı, lenfa dranaj, eselan terapi masajı ziyaretçilerin sağlığına kavuşturuyor.

SSK SEVKLERİ DE GEÇERLİ
SGK kayıtlı olan hastaların sevkleri geçerli sayılıyor. Bu sayede hastalar, çok az bir parayla tedavilerini yaptırabiliyor.

ULAŞIM ÇOK KOLAY
TUZLA Kaplıcaları, ulaşım konusunda da çok şanslı. Kaplıcalar, İçmeler istasyonun 50 metre uzağında, Sabiha gökçen havaalanına ise 17 km mesafede. İstanbul'un çeşitli noktalarından da Tuzla Kaplıcaları'na ulaşmak mümkün. Çünkü birçok noktadan servis bulunuyor.