Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın.
Kavanozun içinde buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında bulunur.
Kızartma yağını birkaç kez kullanabilirsiniz.
Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için, kızgın yağın içine bir dilim ekmek atın.
Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa, rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak için, 1 adet patatesi soyup yemeğinize doğrayın ve birkaç dakika kaynatın.
Süt kaynarken içine bir parça tuz atarsanız kaymak tutmasını önlemiş olursunuz.
Sütün taşmasını önlemek için sütü kaynatacağınız tencerenin ağız kısmına sıvı yağ sürün.
Ellerdeki soğan, sarımsak kokularını giderebilmek için ellerinizi haşlanmış patatesle ovun.