Cinsel performansta düşüş hızla yayılıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2010 Güncelleme 12 Ekim 2010, 11:54

İÇİNDEKİLER

Her alınan yaş dolaşım sistemini ateroskleroza uğratmaktadır. Hava kirliliği,sigara kullanımı ve oksidasyon doğal olarak ciddi bir hastalığı olmasa dahi normal bir erkeğin cinsel performansını düşürmede olumsuz koşulları oluşturmaktadır.

Dünya genelinde 150 milyondan fazla erkek sertleşme sorunları yaşıyor. Bu rakamın 2025 yılında 222 milyonu bulması bekleniyor.40 yaş üstünde hayli yüksek oranlarda seyreden gerek sertleşme gerekse cinsel performans kaybı başta beslenme ve yaşam tarzındaki değişiklikler olmak üzere diğer faktörlerin eklenmesiyle yaş sınırını oldukça aşağılara çekmektedir.

ERKEKLER GÖBEKLENDİKÇE CİNSELLİK ETKİLENİYOR
Empotans sorunu belli bir yaş sınırı içinde değerlendirilirken bugün genç kuşağı da etkisi altına alan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Sadece empotans kadar ciddi sorunları içermese de cinsel yaşamın mutluluğuna gölge düşüren performans kaybı yaşam koşullarında değişen olumsuzlukların bir sonucu.
Dengesiz beslenme alışkanlıkları ve yanlış yemek tercihleri hayat biçimi haline geldikçe buna paralel gelişen sağlıksız kilo artışı ve yağlanma cinsel hayatı da etkilemeye başladı. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite ve karın yağlarında gözlenen artış Özellikle de bel ve karın çevresinde yağlanma yaşayan erkeklerde cinsel yaşama dair performans sorunlarına sık görülmekte.

İktidarsızlık bu kadar yaygın bir sorun olarak yaşanırken bu sorunu yaratan etmenlerin belirlenmesi büyük önem taşımaktadır. Son yıllarda iktidarsızlık - obezite ilişkisini araştıran çalışmalar performans ve ereksiyon şikayetlerini ortaya çıkaran bu önemli faktörü gözler önüne seriyor.

FAZLA KİLO İNSANLIĞI TEHDİT EDEN BİR GERÇEK
Kadın olsun erkek olsun bugün kilolu olmanın insan sağlığını pek çok açıdan tehdit ettiği artık bilinen bir doğrudur. Vücut ağırlığının artmasına bağlı olarak gelişen hipertansiyon,kan yağlarında dengesizlik, diyabet, felç ve kanser özellikle karın - bel çevresi 96cm üzerindeki erkekleri hedef alırken iktidarsızlık sorununu da beraberinde getirdiği bilinmektedir'.

ŞİŞMAN ERKEKLER ÇAĞIN SORUNU İLE KARŞI KARŞIYA
Obez, özellikle bel ve karın çevresinde yağlanma olan erkeklerde testesteron düzeyinde azalma, östrojen seviyesinde artış, damar sertliği empotansın en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda obezite, özellikle bel ve karın çevresinde yağlanma sperm üretiminde ciddi azalmaya neden olmaktadır. Yapılan araştırmalar bel ve karın çevresinde yağlanma olan kişilerde yaşanan bu sorunu kanıtlamaktadır. Dolayısıyla şişman ve bel, göbek çevresinde yağlanma olan erkekler modern çağın olumsuz koşullarından doğan bir sorun ile karşı karşıya kalmaktadır.