Yeni aşkın yüzünden kilo mu alıyorsun?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2010 Güncelleme 03 Eylül 2010, 00:00
Yeni aşkın yüzünden kilo mu alıyorsun?

İÇİNDEKİLER

Sürekli dışarıda yiyorsunuz ve bu sizin rejiminize hiç de faydalı olmuyor. Bu yönden bakınca, acaba son zamanlarda aldığın kiloların nedeni, sevgilin olabilir mi?
Yani biriyle tanıştığında birbirinizi tanımak için dışarıda sıklıkla buluşuyorsunuz. Bu buluşma yerleri de genellikle restoranlar ve cafeler oluyor. Bekârken evde oturup kendine sağlıklı yemekler hazırlamaya bayılıyordun. Ama sevgilin olduğunda uzun süren akşam yemeği randevularını bol kalorili brunch'lar takip eder hale geliyor. Çözüm: Evde yiyin. Kendin pişiriyor olacağın için sağlıklı tarifler uygulayarak yağ ve kalori durumunu kolayca ayarlayabilirsin.

Uzmanlar, kadınların akşam dışarıda yiyeceği zaman genelde gün içindeki öğünleri geçiştirdiğini söylüyor ve artık çok acıkmış olduğu için akşam yemeğinde aşırıya kaçabildiğim ekliyor. Yağsız yoğurt ve biraz meyve iyi bir ikili olabilir. Hatta bir kâse tahıllı gevrek ve yine az yağlı süt de iyi bir seçenek.
Yemekleri küçük porsiyonlar halinde hazırla. Arkadaşının üçte biri kadar yemek yemelisin.Çünkü kadınlar erkeklere oranla yüzde 26 daha az kalori yakıyor.