Uçuş ve dalış cenneti

İrili ufaklı koylarıyla Akdeniz'in derin maviliklerine uzanmış Kaş, doğası ve bulunduğu konum itibarıyla Akdeniz'in en farklı coğrafyasına sahip.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2010 Güncelleme 09 Temmuz 2010, 00:00
Uçuş ve dalış cenneti

İÇİNDEKİLER

Doğanın tarihle kucaklaştığı Kaş, Akdeniz'in en farklı coğrafyasına sahip. İrili ufaklı koylarla derin maviliklere uzanmış ilçeye yaklaşırken manzarası sizi etkilemeye başlıyor. Kaş bir dalış ve uçuş cenneti. Aktiviteyi seviyorsanız ister Kaş'ın arkasındaki tepelerden yamaç paraşütü yapabilir, ister her gün limandan kalkan teknelerle dalmaya gidebilirsiniz. Kaş, denizaltındaki görüş mesafesinin uzunluğundan ve batıklarından dolayı dünyanın sayılı dalış merkezlerinden sayılıyor. Eğer uçmak ya da dalmak bana göre değil diyorsanız Kaş'ın içinde ya da etrafındaki küçük plajlarda denizin keyfini çıkarabilirsiniz. İstediğiniz saatte limandan teknelerle gidebileceğiniz koylar bulunuyor. 20 dakikalık keyifli bir deniz yolculuğu ile ulaşabileceğiniz bu koylarda ufak çapta beachler de var. Benim favorim Limanağzı Koyu. Çok sakin ve sessiz bir yer.

Plajlara giriş ücreti, şezlong ve şemsiye kirası da ödemiyorsunuz. Limana inen ve şimdi Kaş'ın turistik alışveriş ve eğlence merkezi olan caddenin başındaki Lykia tipi lahit, Kaş'ın adeta bir simgesi. Çukurbağ Yarımadası yolunun üzerinde bulunan Antik tiyatro dört bin kişilik ve halen sapasağlam. Çukurbağ Yarımadası'nın adaya bakan kesiminden neredeyse bir taş atımlık mesafede Meis Adası bulunuyor. Kaş bugünkü adını "Gözün nuru" manasına gelen bu adadan esinlenerek almış. Göz biçimini anımsatan Meis Adası'yla birlikte düşünüldüğünde yarımada şeklindeki sahili olan ilçenin kaşa benzediğini düşünmek gerçekten kaçınılmaz.

NEREDE KALINIR?
Ekonomik oteller şehir merkezinde ve yürüme mesafesindeki Küçük Çakıl Plajı'nın karşı sırasında bulunuyor. Etrafı gezmek, her gün farklı bir şeyler yapmak istiyorsanız Kaş'ın içindeki otellerin birinde kalmanızı tavsiye ederim. Karşısında Meis Adası'nın olduğu enfes bir manzaraya sahip Çukurbağ Yarımadası'nda ise genelde lüks oteller bulunuyor. Hotel Begonvil: 0242 836 30 79, Hotel AA:0242 836 18 22,Bilgin Otel: 0242 836 45 10, Clup Hotel Phellos: 0242 836 19 53, Hotel Barbarossa: 0242 836 40 71, Hadrian Hotel: 0242 836 28 56, Villa Hotel Tamara: 0242 836 32 73.

NE YENİR?
Kaş'ta en çok tüketilen balık türü Beyaz Sokar balığı. Bunun yanısıra İskaroz, Kılıç, Lagos, Orfoz ve Kefal'de bolca bulunuyor. Uzunçarşı'da bulunan "Bahçe Restoran" mezeleriyle, "Çınarlar" ise pideleriyle ünlü. "Mercan Restoran" ve Bi Lokma Ev Yemekleri" tavsiye edilir.

NASIL GİDİLİR?
İstanbul-Kaş arası yaklaşık 950 km. Antalya- Kaş 200 km. Dalaman Havalimanı ise 160 km uzakta. Özellikle İstanbul'dan Kaş'a karayolu ile varmak istiyorsanız, biraz sıkıntıyı göze almalısınız. Çünkü sizi virajlı ve uzun bir yolculuk bekliyor. Ama Kaş'a vardıktan sonra kentin güzelliği tüm yorgunluğunuzu alıp götürecektir. Antalya Havalimanı 4 saat, Dalaman Havalimanı ise yaklaşık 2.5 saat sürmekte.