Kızlık zarı kolay yırtılır!

Hemen vajen girişinde yer alan kızlık zarı, penisin hafifçe içeri girmesi durumunda bile yırtılır. Zarın hasar görüp görmediğinden emin olunması için muayene olunması önerilen bir yöntemdir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2009 Güncelleme 13 Mart 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

3 ay önce evlenmiş, 27 yaşında bir bayanım. Eşim bebek istiyor, ama doğum gözümde büyüyor. Doğumun acısız geçmesi için sezeryan mı olmak gerekir?

Birtakım sıkıntılar olmasına rağmen gebelik ve doğum, mucizevi bir olaydır. Doğum sırasında yaşanan sancı, rahim kasılmalarına bağlı oluşur. Gebe kalmaya karar verdiğinizde başvurduğunuz hekiminiz, doğum esnasında ağrı duymamanız sağlayacak birçok yöntem önerecektir. Sezeryan zorunluluk olmadığı sürece önerilen bir yöntem değildir.

Merhaba, torunumun testisleri oynakmış. Ameliyat edilmesi gerekir dediler. 4,5 yaşında. Bu ameliyat gerekli mi? Biraz daha bekleyip, sünnetle yaptırabilir miyiz?

Utangaç testis durumunda, testisler torbada görülürler. Ancak soğuğun etkisiyle veya çocuğun alt taraflarının ellenmesi gibi durumlarda yukarıya, kasıklara doğru kaçarak kaybolurlar. Tıp dilinde "retraktil testis" denilen utangaç testisler sıcak ortamlarda, çocuğun ateşinin çıktığı durumlarda veya banyo küvetinde sıcak suyun içinde otururlarken veya çocuk uyurken bakıldıklarında torbada görülürler. Utangaç testis bir hastalık sayılmaz, ileride bir soruna yol açmaz. Herhangi bir tedavi (ilaç veya ameliyat) gerektirmez. Ancak 6 aylık aralarla çocuk cerrahisi veya çocuk ürolojisi uzmanı tarafından kontrolü gerekir. Gerçek inmemiş testisten tamamen farklı masum bir olaydır.


Hepatit C'ye dikkat

Eşim safra kesesi ameliyatı için hastaneye yattığında yapılan tahlillerde hepatit hastalığına rastlanıldı. Bana da tahlil yaptırmam istendi, negatif çıktı. Bu hastalık sadece cinsel yolla mı bulaşır?

Hepatit B ve C virüsü, kan ve kan ürünleri ve cinsel ilişki ile geçebilmektedir. Hepatit C'nin cinsel yolla bulaşma oranı hepatit B'ye göre son derece düşüktür. Hepatit virüsleri, anneden bebeğe doğum sırasında geçebilir. Hepatit hastalığı farkında olmadan geçirilebilir. Kişinin hepatit hastası veya taşıyıcısı olup olmadığı tahlil ile anlaşılır. Hepatit B hastalığından aşı ile ömür boyu korunabilirsiniz. Ancak hepatit C için bu durum söz konusu değildir.

Genital tüberküloz nedir?

Tahlillerde bende tüberküloz olduğu söylendi. İlaç tedavisine başlandı. Bu hastalık hamile kalmamı ve çocuk sahibi olmamı etkiler mi?

Tüberküloz (verem) mikrobu genital organlar ve tüplere yerleşir. Genital bölgelerde ağrı, adet düzensizlikleri, karında şişkinlik, ateş, terleme, iştahsızlık ve kilo kaybı gibi bulgulara neden olur. Tedavide ilaç veya cerrahi yöntemler uygulanmaktadır. Genital tüberküloz; dış gebeliğe, adet kanamalarının kesilmesine ve kısırlığa neden olur. önemli olan tedavinizi aksatmadan yapmanızdır. Hastalığın genital organlarınıza bulaştığına dair bir bulgu yok. Şu anda çocukla ilgili bir şey söylemek zor, ancak tedavi sonrasında bir şeyler söylenebilir. Ayrıca tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmanız mümkündür. Her zaman söylediğimiz gibi öncelikle sevişirken dokunmanın verdiği hazza odaklanın, başarmayı hedef haline getirmeyin, başarısızlığı göze alarak sevişin ve endişelerinizi partnerinizle konuşun. Partnerinizle kuracağınız iyi ilişkiler cinselliği sevmenizde ve korkmadan yaşamanızdaki en temel faktörlerden biridir. Ancak sorun devam ederse bir cinsel terapiste başvurmaktan çekinmeyin.


Muayene olmalı

Merhaba, kız arkadaşımla sevişirken sanırım biraz ileri gittik. Penisim vajinasına hafifçe girdi, az miktarda kanama oldu. Arkadaşım çok endişe ediyor, acaba kızlık zarı bozulmuş mudur?

Kızlık zarı, hemen vajen girişinde yer alan bir yapıdır. Penisiniz içeri girdi ise, muhtemelen zar yırtılmıştır. Ama zarın hasar görüp görmediğini ancak bir muayene sonrası anlaşılabilir.