Ispanaklı Hindi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2009 Güncelleme 24 Ekim 2009, 01:41

İÇİNDEKİLER

Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp temizleyin. Soğanı yemeklik doğrayıp, margarinde ıspanakla beraber kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edin. Hindilerin üzerine ıspanağı yayın. Ayrı bir kapta margarini eritin. Un ilave edin. Hafifçe kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosa ekleyin. Ispanakların üzerine hazırladığınız sosu yayın. En üste artan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

MALZEMELER:
4 adet hindi göğsü
1 kg ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber, pulbiber
Tuz

* * *

İrmik Helvası
Tencerede yağı eritip, irmik ve fıstığı içine katın. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta hararetli ateşte 35-40 dakika kadar kavurun. Üzerine kaynar su ya da süt döküp, bir iki kere karıştırın, sonra vanilya ve şekeri de ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp, çok hafif ateşte biraz pişirin. Sonra ateşi söndürüp demlenmeye bırakın. Servis yaparken üzerini fıstık veya bademle süsleyip tarçın serpin.

MALZEMELER:
3 su bardağı kalın irmik
1 bardak tereyağı
Yarım paket vanilya
1 fincan çam fıstığı ya da iç badem
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı kaynar su ya da süt

* * *

Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye
Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım çay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 2 adet küçük doğranmış biberi ilave edin. Haşlanmış fasulyeleri de tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte sebzeler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldığınız tencereyi fırın kabına boşaltın. Pastırmayı küçük küçük doğrayın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Pastırmaları içine atıp kavurun. Fasulyelere ekleyin. Tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin, 1 tatlı kaşığı nane ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip servis yapın.

MALZEMELER:
250 gram kuru fasulye
2 adet soğan
Yarım çay bardağı mısırözü yağı
1 çorba kasığı domates salçası
2 adet sivri biber
50 gram pastırma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber, tuz