Kelle paça çorbası: Doğal antibiyotik, şifa deposu
Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden kelle paça çorbası, yalnızca damakları değil vücudu da besliyor. Enfeksiyonla savaşıyor, cilde kolajen sağlıyor, kemikleri güçlendiriyor. Uzmanlar, doğal antibiyotik etkisiyle bu çorbanın özellikle mevsim geçişlerinde sofralardan eksik edilmemesini öneriyor.
Giriş Tarihi:
Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden kelle paça, şifa dağıtıyor. Doğal antibiyotik olarak gösterilen bu çorbanın faydaları şöyle sıralanıyor:
İçerdiği sarımsak, limon ve sirkeyle doğal antibiyotiktir. Vücuttaki enfeksiyonu temizler.
Vücuda enerji verir. Yorgunluğu alır.
Kolajen deposudur. Cilt hücrelerini yeniler. Kırık ve çatlakları iyileştirir.
Beyin dostudur. Hafızayı güçlendirir.
Kas ve kemikleri korur.
Gözleri güçlendirir. Katarakt ve sarı noktayla savaşır.
Kan yapar.