Erkekler arasında en sık rastlanan prostat rahatsızlığına karşı hareketli yaşam şart

Prostat erkekler arasında en sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Prostattan korunmanın yolu ise hareketli yaşamdan geçiyor. İşte sizler için derlediğimiz 5 Nisan tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2022 Güncelleme 05 Nisan 2022, 07:00
Erkekler arasında en sık rastlanan prostat rahatsızlığına karşı hareketli yaşam şart

İÇİNDEKİLER

Prostat, erkeklerde en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Bu hastalıklardan korunmanın yolu, hareketli bir yaşam tarzından geçiyor. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yaşar Başağa, bisiklet sürmenin hem kalp sağlığını hem de erkek sağlığını koruduğunu söylüyor. "Bisiklet sürmek, prostat sağlığı açısından önemli bir yere sahiptir. Araştırmalarda bisiklet kullanan erkeklerde ileri evre prostat kanseri daha nadir görülmüştür. Bunun yanı sıra uzun süre egzersiz yapan erkeklerde iyi huylu prostat büyümesi daha nadir görülmektedir. Prostat, erkek cinsel sağlığı açısından önemli bir yere sahiptir. Uzun süre bisiklet kullanımının prostat kanser tarama testi olan PSA'yı yükselttiği akılda tutulmalıdır" diyor.



DİYABET TARİH OLACAK!
İngiliz bilim adamları araştırdı. Sonuç, tüm diyabet hastalarını heyecanlandırdı. Diyabet hastalarında pankreasın kandaki şeker seviyesini kontrol eden insülin hormonunu üretemediği vurgulandı. Derinin altına yerleştirilen bir sensör ve insülin veren bir pompadan oluşan yapay pankreas cihazı ise gerçek pankreasın görevini taklit etmeyi başardı. Uzmanlar, yapay pankreas sayesinde kan şekerinin tehlikeli seviyelere inmesini ve hipoglisemik atakları önlemeyi başardı.

TANSİYONUN RENGİ MOR
Sağlığımızın korunmasında meyve ve sebze tüketimi önemli rol oynuyor. Antioksiyanin içeriği ile mavi, kırmızı veya mor renkli meyve ve sebzeler, kanser, kalp hastalıkları, aşırı kilodan koruyor. Araştırmalara göre salataları süsleyen mor lahana, sağlığımızı da koruyor. Kalp hastalıklarıyla mücadele eden bu sebze, hafızayı güçlendiriyor. Kolesterolü düşürüyor. Obeziteye karşı koruma sağlıyor. Kanserle mücadele eden mor lahana, katarakta karşı koruyor.

MİDE İÇİN KEREVİZ
Ağız kokusunu önleyen kereviz, mideyi güçlendirir. Cinsel isteği ve gücü artırır. Sarılık hastalığını tedavi eder. Vücuda güö veren kereviz böbrek fonksiyonlarınu düzenler.

KİŞNİŞLE GÜLÜMSE!
Mutfaktaki en faydalı baharatlardan kişniş, kolesterolü düşürür. Tansiyonu dengeler. Enfeksiyonlara karşı koruyan kişniş, dişleri güçlendirir. Ağız kokusunu önler. Hastalıklara karşı korur.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN