Doktor Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: Cinsel hayatta performans düşüklüğü

Takvim Gazetesi yazarı Dr. Nafiz Karagözoğlu cinsel hayatta yaşanan sorunlara ilişkin 15 Şubat 2022 tarihli köşe yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Karagözoğlu, cinsel ilişkilerde yaşanan performans düşüklüklerini ile ilgili soruları cevapladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2022 Güncelleme 15 Şubat 2022, 06:59
Doktor Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: Cinsel hayatta performans düşüklüğü

İÇİNDEKİLER

63 yaşındayım. Ne yaptıysam eskisi gibi sertleşemiyorum. Eşim benden 14 yaş küçük. Cinsel ihtiyaçlarına cevap veremiyorum. Bunalmaya başladım. Arkadaşlar çubuk taktırmış. Ben taktırabilir miyim?
İstediğin varsa ve yerine getiremiyorsan sıkılman doğal. Mutluluk çubuğu diye de bilinen penis protezi takılması kararını Üroloji Uzmanları verir. Bilinen tüm uygulamalara rağmen sertleşme, yani ereksiyon sağlanamıyorsa beden ve psikolojik şartların uygunsa olumlu yanıt verebilirler. İşte mutluluğa giden yol, üroloji uzmanına muayene ol.



AŞKINIZI ETKİLEMEZ
Nafiz Bey 5 yıllık evliyiz. Çok şükür 3 çocuğumuz oldu. Eşim "Artık tüp bağlatalım" dedi. Biraz çekindim, bir zararı var mı?
Bu uygulama, kadında yumurtayı taşıyan tüplerin ameliyatla bağlanmasıdır. Uygulandıktan sonra artık gebe kalınması beklenmez. Tüplerin bağlanması, kadının cinsel isteğinde, adet düzeninde, vücut yapısında herhangi bir değişiklik meydana getirmez. Cinsellik etkilenmez. Çiftler arasındaki birliktelik eskisi gibi devam eder. Zaten erkek açısından da değişen bir durum olmaz.



EŞİNLE KONUŞ
29 yaşındayım. 6 aylık evliyim. Herkes erken boşalmadan şikayetçi. Benim durumum tam tersi. Cinsel ilişkide geç boşalıyorum. Eşim bir şey demiyor ama bu iyi bir şey mi?
Her şeyin ortası karar. Geç boşalma da rahatsız bir durumdur. Erkeğin cinsel etkinlik esnasında hiç boşalamaması veya geç boşalmasına denir. Cinsel işlev bozukluğudur. Bedensel bir nedenden kaynaklanabilir. Psikolojik etkenler önemlidir. Tedavisi psikoterapidir. Hastalık sebebi yoksa mesele yok. Yine de eşinle de bu konuyu konuş.


FAZLASI DA ZARAR
59 yaşındayım. Erkekliğim bitti. 3 aydır hareket yok. Doktora gittim. Depresyondasın dedi. İlaç verdi. Şimdi 24 saattir sürekli sertleşme var. İlacın yan etkisi mi?
İlginç ve sık rastlanmayan bir durum bu. Priapizm dediğimiz penisin kendiliğinden ağrılı sertleşmesi söz konusu gibi duruyor. Muhtemelen depresyon ilacının yan etkisidir. Önce o ilacı almayı kesin. Ayrıca yaşlılarda nedensiz de bu durum görülebilir. Bu durumun uzamış sertleşmeden ayırımı için 6 saatten fazla süren ereksiyon hali olması gerekmektedir. Bunu da göz önünde bulunduracaklardır...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN