Denizden çıkan şifa! İçerisinde Omega-3 yağ asitleri sayesinde balık bir çok faydayı yanında getiyor

Protein, vitamin mineral deposu denizden çıkıyor. Balığın içerisinde barındırdığı Omega-3 asitleri sayesinde daha sağlıklı ve zihinde kalmamızı sağlıyor. İşte sizler için derlediğimiz 22 Aralık tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2021 Güncelleme 22 Aralık 2021, 07:01
Denizden çıkan şifa! İçerisinde Omega-3 yağ asitleri sayesinde balık bir çok faydayı yanında getiyor

İÇİNDEKİLER

Protein, vitamin ve mineral deposu balık, içerdiği Omega-3 yağ asitleri sayesinde şifa dağıtıyor. Diyetisyen Taha Yanalak, sağlıklı ve uzun bir hayat için haftada 2-3 defa balık tüketilmesini öneriyor. "Balık, hücreleri yeniler. Kalp damar hastalıkları riskinin azaltır. Alzheimer'a karşı vücudu korur. Özellikle uskumru, somon, sardalya ve hamsi gibi yağlı balıkların daha fazla Omega-3 içerir" diyor. Bu balıkların kızartma yerine buğulama yöntemiyle pişirilmesinin daha faydalı olduğunu sözlerine ekliyor.



ÇÜRÜKLERE KARABİBER
Mucizevi baharat karabiber, sindirimi destekler. Hazımsızlığı ve gazı engeller. Diş çürüklerine karşı korur.



TANSİYONA REZENE
Rezene, solunum yolu hastalıklarından korur. Vücuda kuvvet verir. Kanserle mücadele eder. Tansiyonu dengeler.



SİNÜZİTE KARANFİL
Karanfil, sinüslerin temizlenmesini sağlar. Soğuk algınlığı ve gribe meydan okur. Halsizliği engeller. Bulantıyı önler.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN