Baharın gelmesiyle yorgunluklar artmaya başladı! İşte yorgunluğu bitiren reçete

Bahar ayları güzel havanın yanında yorgunluğu da getiriyor. Dyt. Sıla Bilgili Tokgöz, oruç tutarken enerjiyi artıracak önerilerini sıralıyor. İşte sizler için derlediğimiz 17 Nisan tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2022 Güncelleme 17 Nisan 2022, 06:57
Baharın gelmesiyle yorgunluklar artmaya başladı! İşte yorgunluğu bitiren reçete

İÇİNDEKİLER

Bahar ayları yorgunlukla geliyor. Dyt. Sıla Bilgili Tokgöz, oruç tutarken enerjiyi artıracak önerilerini sıralıyor:
Mutlaka sahura kalkın. Sıvı içeriği yüksek besinleri ve tok tutan yumurta gibi yiyecekleri tüketin.
Mevsime uygun beslenin. Sofranızda semizotu, kabak, enginar, roka, nane, maydanoz ile taze soğana yer açın.
Bitter çikolata, yorgunluğa iyi gelir. İçerdiği kakao ile mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin ve endorfin seviyelerini yükseltir.
Çay ve kahveyi kısıtlayın. Bunun yerine bol su için.
Magnezyum içeriği yüksek yeşillik, kurubaklagiller bgibi besinleri tüketin.
Günde 6-8 saat uyuyun.



YOGA BÖYLE ŞİFA!
Yüksek tansiyon, günümüzde her 3 kişiden birini tehdit ediyor. Hayatı tehdit eden bu hastalıkla ilgili bilim adamları ilaç dışı tedavi yöntemlerini araştırıyor. Hindistan Kardiyoloji Cemiyeti'nin yaptığı araştırmaya göre günde 1 saat yoga yapmak, kan basınını düşürüyor. Hatta bu hastalığa yakalanma riskini azaltıyor. Vücutta kan akışını hızlandıran yoga, beyin ve kalp sağlığını koruyor.

SAĞLIĞIN ŞİFRESİ 12
Ramazan'da sağlıklı beslenme kritik önem taşıyor. Diyetisyen Betül Öztürk, iftar ve sahur arasında 12 bardak su tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. "İftarımızı su ile açmamız gerekiyor. Su tüketimi iftardan sahura kadar 2.5-3 litre yani 10 -12 bardak olmalıdır. Çay, kahve meyve suları su tüketimine girmez. Bunlar vücudumuzda atık madde, ödem oluşumuna ya da metabolik artıkların oluşumuna yardımcı oluyor. Eğer bu tüketim sağlanmazsa vücudumuzda sıvı kaybı yaşanır. Sıvı kaybıyla beraberinde metabolik denge bozulur. Bu da baş dönmesi, bayılma, baş ağrısı ve halsizliğe yol açar" diyor.

ROMATİZMAYI YOĞURTLA YENİN
Dünyanın hemen her yerinde en çok tüketilen yiyecek olan yoğurt, şifa saçıyor. Yüksek kalsiyum içeriyle bağışıklığı güçlendiren yoğurt, bağırsakları besliyor. Kansere karşı koruma sağlıyor. Diğer faydaları şöyle sıralanıyor.
İltıhaplı romatizma ağrısını azaltır.
Düzenli tüketimi kolesterolü düşürür. Kalbi korur.
Bağırsak hareketlerini düzenler. Kolon kanserini engeller.
Antibiyotiğin neden olduğu olumsuzlukları azaltır. Mide hastalıklarını engeller.

DİYABETE SUMAK GÜCÜ
Kandaki insülin değerini dengeleyen sumak, diyabet ve yüksek tansiyon hastalıklarını engeller. Üst solunum yollarını temizler.

REFLÜYE REZENE
Güzel kokusu ile rezene, tansiyonu dengeler. Böbrek ve bağırsaklardaki böbrekleri temizler. Tokluk hissi veren rezene, reflü şikayetlerini azaltır. Anne sütünü artırır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN