Mutluluk ise sağlıklı yaşamda saklı: İşte huzurlu hayatın 4 maddelik şartı

Stres hormonunu nefesinizle etkileyebiliriz. Diyaframdan nefes aldığınızda vücudunuz sakinleşir. Bu da cinsellik hormonlarının dengesini ve sindiriminizi doğrudan etkiler. Sindirim, sağlığın temel taşıdır. Yediklerinizi iyi çiğnemek, çoğunlukla doğal ve işlenmemiş besinleri tüketmek, rahat bir pozisyonda yemeğinizi yemek sindiriminizi güçlendirmenin en önemli yollarındandır.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2021 Güncelleme 31 Ocak 2021, 06:58
Mutluluk ise sağlıklı yaşamda saklı: İşte huzurlu hayatın 4 maddelik şartı

İÇİNDEKİLER

Stres hormonunu nefesinizle etkileyebiliriz. Diyaframdan nefes aldığınızda vücudunuz sakinleşir. Bu da cinsellik hormonlarının dengesini ve sindiriminizi doğrudan etkiler.

Sindirim, sağlığın temel taşıdır. Yediklerinizi iyi çiğnemek, çoğunlukla doğal ve işlenmemiş besinleri tüketmek, rahat bir pozisyonda yemeğinizi yemek sindiriminizi güçlendirmenin en önemli yollarındandır.


Karaciğerinizi güçlendirin. Karaciğer; artık ihtiyaç duymadığınız hormonlar da dahil olmak üzere tüm sorunlu maddeleri ortadan kaldırmaktan sorumlu anahtar organdır. Bu nedenle Brüksel lahanası, brokoli, lahana, karnabahar gibi sebzelere sofranızda daha fazla yer açın.

Hareketin ruh halini yükselten etkileri artık herkesçe biliniyor. En büyük yanlış, birçok insanın hala spor salonunda egzersiz yaparak ya da uzun mesafeler koşarak bu faydaları elde edeceğini sanması. Oysa 15 dakikalık yürüyüş bile size yeter.