Kökünde şifa var! Uzmanlar 8 köklü besinin faydalarını sıraladı

Koronavirüsün etkisini arttırdığı şu günlerde sağlığımıza dikkat etmek ve vücut direncimizi artırmak çokça önemli. Yumurlu bitki olarak bilinen besinler, sağlığa sağlık katıyor. Uzmanlar 8 köklü besinin faydalarını şöyle sıralıyor..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2020 Güncelleme 09 Aralık 2020, 07:00
Kökünde şifa var! Uzmanlar 8 köklü besinin faydalarını sıraladı

İÇİNDEKİLER

Koronavirüsün etkisini arttırdığı şu günlerde sağlığımıza dikkat etmek ve vücut direncimizi artırmak çokça önemli. Yumurlu bitki olarak bilinen besinler, sağlığa sağlık katıyor. Uzmanlar 8 köklü besinin faydalarını şöyle sıralıyor..

PATATES: Şeker hastalığına iyi gelip susuzluğu gideriyor. Karaciğere de faydalı olan patatesin damar sertliğini ve ülseri önleyici etkileri de bulunuyor.

HAVUÇ: Hastalıklara karşı da vücudun direncini arttırıyor. Göz ve cilt hastalıklarını önlemeye yardımcı oluyor.

YER ELMASI: Anne sütünü arttırıcı, kabızlığı giderici ve idrar söktürücü özellikleri de yer elmasını özel bir besin kaynağı yapıyor.

SOĞAN: C vitamini deposu olan soğan, mikroplara karşı vücut diren- cini güçlendirir. Damar sertliği, grip, astım ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı da koruyor.

ŞALGAM: Eklem ağrılarına iyi gelen şalgam sivilce ve egzamaların tedavisinde de kullanılıyor. Boğaz iltihaplarını gideriyor, akciğeri temizliyor.

SARIMSAK: Sarımsak bakterilerin üremesini azaltırken, kansere karşı tedavide de etkili rol oynuyor. Tansiyon düşürücü, iştah açıcı, kan temizleyici gibi özellikleri vardır.

PANCAR: Kansızlığı giderir ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Sinirleri yatıştırıyor.

TURP: C vitamini deposu olan turp vücudu güçlendiriyor. Dikkat toplayıcı, iştah açıcı, safra söktürücü ve mikropların üremesini engelleyici özelliklere de sahiptir.