Pandemide, doğal şifa kaynakları olarak görülen bitki çayları bilinçsiz tüketildiğinde sağlığımızı tehdit ediyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş, vatandaşı uyarıyor:
YEŞİL ÇAY: Hipertansiyon, diyabet veya kanser gibi kronik hastalıklarda hastalığın şiddetini arttırır. Üstelik kullanılan ilaçlarla da etkileşime girerek ilaçların ve tedavinin etkinliğini azaltabilir.
EKİNEZYA: Kolesterol ilaçları, alerji ilaçları ve doğum kontrol haplarıyla etkileşime girer. Bu ilaçları kullanan kişilerin ekinezyadan uzak durması gerekir.
ADAÇAYI: Gebelikte kasılmaları da tetikleyebildiğinden gebelerin kullanması oldukça sakıncalıdır.
KUŞBURNU: Günde 3 fincandan fazla tüketildiğinde ciltte kaşıntılara ve tahrişlere yol açar. Ağız, yemek borusu ve mide gibi sindirim kanalı organlarında da birtakım tahrişlere neden olabilir.
KEKİK ÇAYI:Tansiyonu düşürür. Yüksek tansiyon hastalarının kullandığı tansiyon düşürücü ilaçların da etkinliğini arttırarak hayati risk oluşturabilmektedir.
ZENCEFİL ÇAYI: 1 gramdan fazla tüketimi adet söktürücü etkisi nedeniyle gebelerde düşük riskini arttırır.
ZERDEÇAL ÇAYI: Safra salgılarını arttırabildiği için safra kesesi hastalarının zerdeçal çayını uzman kontrolünde tüketmesi önemlidir.