Coronavirüs'ten korunmak için doğal dezenfektan nasıl yapılır?

Coronavirüs (Covid-19) salgınından korunmak isteyen vatandaşlar aktarlara akın etti. Esnaf, doğal dezenfektan tarifi verdi: Nane, lavanta ve kekik yağlarını karıştırın. Evinizi bu karışımla temizleyin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2020 Güncelleme 06 Nisan 2020, 07:02
Coronavirüs’ten korunmak için doğal dezenfektan nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER



Coronavirüs,
tüm dünyayı etkisi altına aldı. Ülkemizde önlemler her geçen gün artırıldı. Yurdum insanı ise virüsten korunmak için aktarlara aktı. Birçok insan 'propolis, zencefil, zerdeçal ve sumak' aldı. Bu baharatlarla bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalıştı. Yıllardır Düzce'de aktarlık yapan Furkan Zenci, "En fazla propolis talebi oldu. Onun ardından zencefil, zerdeçal, kekik suyu, çörek otu, keçi boynuzu, ekinezya, adaçayı, pekmezler ve sirkelere bir talep yaşandı. Son zamanlarda da sumak çıktı. Sumakta da bir talep oldu. Onda da antioksidanların değeri yüksek olduğu için insanlar onları da tercih etti" diye konuştu.


KIYAFETLERE PÜSKÜRTÜN
Zenci, doğal dezenfektan tarifi de verdi: Okaliptus yağı, nane yağı, lavanta yağı, kekik yağı, karanfil yağı ve çay ağacı yağlarını karıştırabilirler. Bunu nasıl hazırlayacaklar? Hepsinden birer yemek kaşığı 400 milimlik veya 500 milimlik bir şişenin içerisine katacaklar. Üzerine biraz su ekleyip karıştıracaklar. Bunu evin içine ve kıyafetlere püskürtebilirler.


Propolis, zencefil, zerdeçal ve sumak en çok tercih edilen ürünler oldu.


NEDİR BU PROPOLİS?

Propolis, arıların ürettiği bir üründür. Hücre öldürücü etkileri kanıtlanmıştır. Dudak, ağız ve boğazdaki mikrobik hastalıklar ile ülseri iyileştirir.