Coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında önemli uyarı: Sebze meyveyi bekletin

Diyetisyen Serap Kocaağlar, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin alınan tedbirler kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Kocaağlar, "Alışverişten sonra sebze ve meyveleri 3-4 saat balkona bırakmalıyız. Sonra 30 dakika bol suda bekletmeli ve son olarak da akan su altında ovalayarak yıkamalıyız" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2020 Güncelleme 06 Nisan 2020, 07:02
Coronavirüs Covid-19 tedbirleri kapsamında önemli uyarı: Sebze meyveyi bekletin

İÇİNDEKİLER



Diyetisyen
Serap Kocaağlar, Covid-19 tedbirleri kapsamında önemli bilgiler verdi:

Alışverişten sonra sebze ve meyveleri 3-4 saat balkona bırakmalıyız. Sonra 30 dakika bol suda bekletmeli ve son olarak da akan su altında ovalayarak yıkamalıyız.

Bu dönemde kuru meyve, kuru bamya, patlıcan, biber, domates gibi gıdaları da raf ömrü uzun, lif ve mineral kaynağı oldukları için evde bulundurmak faydalı olacaktır. Bunlar bağışıklığı güçlendirir.

Şekerli yiyecek ile içeceklerden, beyaz ekmekten, işlenmiş et ürünlerinden ve aşırı tuz içeren besinlerden uzak durmak gerekir.



MUTFAĞA GİRENLERİN DİKKATİNE! - DİYETİSYEN CANSU ARSLAN
Coronavirüs
nedeniyle insanlar dışarıdan yemek yemeyi bıraktı. Hemen hemen herkes evinde yemek yapmaya başladı. Diyetisyen Cansu Arslan ise mutfağa girenleri uyardı:

Yemekleri hazırlarken sebze, meyve ve etler için bulaşmaları önlemek adına ayrı bıçaklar, doğrama tahtaları bulundurmalıyız.

60 derece ve üzerinde virüs öldüğünden pişmiş yemeklerde virüslerin hayatta kalamadığını da söyleyebiliriz.

Yemeklerimizi hazırlama aşamasında ve hazırladıktan sonra mutlaka ellerimizi yıkayalım.


KANSER HASTALARI İYİ BESLENMELİ - ONKOLOJİ UZMANI TAYFUN HANCILAR
Bağışıklık sistemini güçlendirmek, Coronavirüs'e karşı alınacak en iyi önlem olarak görülüyor. Bu nedenle; riskli kanser hastalarının düzenli beslenmesi gerekiyor. Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, hastaları uyarıyor:

Günde en az 2.5 litre sıvı tüketin

Sigarayı kesinlikle tüketmeyin

Zerdeçal ve zencefili yoğurtla birlikte tüketin

Tuzlu ya da karbonatlı su ile gargara yapın.

Günde iki bardak kefir tüketin.


KİMYON BİBER VİRÜS BİTER - DİYETİSYEN M. BERRİN AK
Coronavirüs salgını her geçen gün artıyor. Diyetisyen M. Berrin Ak, vücut direncine ve bağışıklık sistemine iyi gelen besinleri şöyle sıralıyor:

Antiviral Otlar: Zencefil, ekinezya, adaçayı, fesleğen, kekik, ginseng, yeşil çay

Probiyotikler: Kefir, ev turşusu, tarhana, probiyotik yoğurt, şalgam suyu

Prebiyotikler: Soğan, sarımsak, pırasa, muz

Omega-3: Balık, keten tohumu, ceviz, chia tohumu

Baharatlar: Zerdeçal, karabiber, siyah susam, kimyon, pul biber, safran, sumak.